Poškozená totiž byla armatura potrubí, kterým se plní vodojem Na Skřivánku. Voda se dostala do starých trubek, a proto vyvěrala až 350 metrů od místa poškození.

Závadu pracovníci vodárenské společnosti odstranili a nyní opravují chodník. Musí vytěžit bahno pod ním a znovu jej vydláždit.

„V pondělí odpoledne jsme zajistili přetok z místa, kde to vyvěralo, přímo do kanalizace, aby to v noci neteklo na silnici. Od dvou do pěti ráno tam chlapi stáli na stráži, ale už tam nic neteklo," říká technický ředitel VS Chrudim Petr Kavalír a pokračuje: „Nám tam vede i nové potrubí, které dopravuje vodu do Markovic a dál na Heřmanův Městec. Kdyby bylo poškozené to, tak by voda tekla neustále a ne jen mezi druhou a třetí večer. Proto také dlouho trvalo, než jsme na závadu přišli," dodává Petr Kavalír. 

Na okraji Chrudimě při výjezdu na Markovice bourala v pondělí časně ráno řidička Fordu Focus. Kola jejího auta ztratila kontakt s vozovkou kvůli náledí, které se na asfaltovém povrchu vytvořilo v mrazivém jitru právě kvůli vodě vytékající na silnici. O nehodě jsme psali ZDE

Zdroj: Youtube