Ředitel pardubické správy Ředitelství silnic a dálnic Bohumil Veber při prosincovém slavnostním zahájení provozu na první části komunikace uvedl, že návazná trasa bude kratší a odhadem zhruba čtyřikrát levnější. „Práce budou trvat dvě stavební sezony. Máme zajištěné prostředky na přípravu, na vlastní stavbu se budou projednávat v rozpočtu pro rok 2017," doplnil Veber.

Slatiňanský starosta Ivan Jeník věří, že vše dobře dopadne. „Příští rok bychom se měli sejít a měli bychom dostat nějaké bližší informace. Každopádně máme slíbeno, že v roce 2019 již budeme po druhé části obchvatu jezdit," uvedl starosta. „Určitě to ale nebudu formulovat jako svoje volební téma, neboť to je věc, kterou nejsem z pozice starosty schopen ovlivnit," dodává starosta realisticky s odkazem na skutečnost, že zmíněná investice je plně v režii státu.

Samotné otevření první části obchvatu Slatiňanským prozatím žádnou výraznější změnu nepřineslo. „Uvidíme až teď po svátcích, jak se změní skladba motorových vozidel na různých příjezdech do města. Zatím se zdá, že někteří přespolní řidiči jsou existencí obchvatu poněkud překvapeni a možná si teprve hledají tu nejvýhodnější cestu. Na jakákoliv hodnocení je proto ještě brzo," uzavřel slatiňanský starosta.

Zdroj: Youtube