Obecně prospěšná společnost Rytmus Chrudim spouští vánoční internetovou aukci a vybrala si k tomu symbolické datum a čas. Aukce bude zprovozněna ve středu 12. 12. 2012 ve 12 hodin. Ukončena pak bude ve čtvrtek 20. 12. 2012 opět ve 12 hodin. Do aukce se může zapojit kdokoli, kdo používá internet. Přístup na aukci je přes webové stránky organizace www.rytmuschrudim.cz. Celý výtěžek aukce bude použit pro podporu lidí se zdravotním postižením.

Zástupci společnosti Rytmus Chrudim se rozhodli nabídnout možnost přispění na potřebnou činnost a zároveň získat hodnotné a zajímavé předměty nebo zážitky. „Mezi dražené předměty a zážitky patří například let balonem, který daroval místní Balonklub, nebo grafika od Jiřího Slívy. Tu do aukce vložila chrudimská Galerie Art," uvádí ředitel společnosti Petr Kuneš. Kromě dobrého pocitu z podpory potřebných služeb může vítěz aukce získat zajímavý vánoční dárek. Do aukce se zapojilo čtrnáct společností nebo firem a bude vystaveno více než dvacet předmětů. „Velmi si cením všech, kteří se do naší aukce dárcovsky zapojili. Udělali to bez nároku na jakoukoli protislužbu a to se v dnešní době často nevídá" dodává Kuneš.

Společnost Rytmus Chrudim podporuje občany se zdravotním postižením z Chrudimska, kteří chtějí získat a udržet si placené zaměstnání nebo se chtějí naučit novým dovednostem. „Naše služba je určena především lidem se zdravotním postižením, kteří chtějí pracovat, ale sami bez pomoci to nezvládnou," uvádí Petr Kuneš. Rytmus Chrudim je jedinou organizací, která podobné služby v regionu poskytuje.

Dobročinnou aukci pořádá už delší dobu Domov seniorů Drachtinka v Hlinsku. Výtěžek už v minulosti posloužil například vybavení hospicového pokoje pro klienty v terminálním stadiu života, šlo o speciální elektrický vakový zvedák. V charitním e-shopu na adrese www.mimibazar.cz nabízí domov seniorů i kalendář Hodnoty času.