Jediné volné táboření jsme našli u Slatiňan, jde o nouzové nocoviště na Podhůře. Nachází se naproti restauraci Kometa, za parkovištěm , místo se dá využít pouze na jednu noc. Celoroční provoz trvá vždy od 18 do 9 hodin a pozor nocoviště je pod dozorem kamer Městské policie Chrudim! Rekreační lesy na Podhůře patří k velkým turistickým lákadlům. Stezky pro pěší, cyklisty, koně, ale také rozhledna Bára či lanový park jsou atraktivitou tohoto území.

Konopáč

V našem regionu je možno využít ke stanování dvou velkých autokempů. Autokempink Konopáč navazuje jihozápadně na Heřmanův Městec. V této lokalitě bývaly kdysi Eliščiny lázně a protéká tudy Zlatý potok, na němž se nachází přírodní koupaliště s tobogánem. Autokempink má celoroční provoz. Jeho součástí jsou sportoviště, restaurace, letní kino, tábořiště. Kemp je ideálním místem k rekreaci pro rodiny s dětmi.

Je zasazen v klidném prostředí, v nádherné pahorkaté krajině na úpatí Železných hor, cca 1 km od malebného městečka. V okolí je mnoho zajímavých památek, cyklotras a tras pro pěší.

Ceník pobytu ve stanu pro letošní rok je: Děti do šesti let zdarma, ostatní platí šedesát korun za noc a stejná cena platí i pro vašeho psíka mazlíka. Pronájem plochy pro stan je 75 korun/ noc. Ceny jsou uváděny v plné sezoně.

Seč

Ani Autokemp Seč Pláž jistě pro naše čtenáře není neznámou. Je umístěn asi kilometr od centra Seče, přímo na břehu Sečské přehrady.

Kemp je svou polohou vhodný především pro rodinnou rekreaci. Je zde mnoho atrakcí pro děti. Můžete se tu ubytovat v chatkách, postavit si stan nebo si zde umístit karavan.

U stanu, karavanu a chatky lze za dodržení bezpečnostních pravidel rozdělat malý ohníček na opékání a grilování.

V okolí města Seč najdete mnoho turistických a cyklistických tras. Cena za ubytování ve stanu pro čtyřčlennou rodinu i s mazlíkem vyjde zhruba na 3300 korun.

Lucie Oberreiterová