VESELÁ A ŠIKOVNÁ. Tak charakterizují Simonu její rodiče. Pere se s osudem statečně a patří jí za to velký obdiv.Jde o specializovaný léčebný program KLIM-THERAPY v lázních Klimkovice. Ačkoli tato léčba dětem prokazatelně pomáhá, zdravotní pojišťovny ji u nás nehradí.

„Při schválení lázeňského poukazu činí částka za léčbu v tomto programu 46 tisíc korun. Dcera se pohybuje na invalidním vozíku a částečně, většinou doma, s francouzskými holemi. Po absolvování léčby je naděje, že by alespoň v interiéru byla schopna samostatné chůze," říká Simonina maminka Hana.

Sehnat peníze je obtížné, dopisy s prosbami o příspěvek ani nejde spočítat. Nyní je na Simonině účtu u konta Bariéry 15 tisíc korun. „Poslala je firma, která si přeje zůstat v anonymitě. Chci jí moc poděkovat," vzkazuje Hana Rýdlová,.

Rodina má v druhé polovině dubna léčebný program zaplatit, ale ještě jí tři desítky korun chybí. Proto se obrátila na redakci Chrudimského deníku s nadějí, že se mezi čtenáři najdou lidé ochotni pomoci.

Číslo účtuU Nadace Charty 77-Konto Bariéry je pro Simonu zřízen účet: 777 777 222/0800v. s. 9752083572

„Simča má podanou přihlášku na Obchodní akademii pro tělesně postižené v Janských Lázních . Kdyby se alespoň v interiéru mohla pohybovat bez holí, moc by jí to pomohlo v posílení sebedůvěry a soběstačnosti, při přechodu na internát," míní maminka Hana.

Najdou se mezi našimi čtenáři lidé, kteří Simoně pomohou? Příběh, který může mít šťastný konec, budeme dál sledovat.