„Začínali jsme 18. prosince a myslím, že letošní sezona bude vynikající. Loni byla sjezdovka v provozu přesně devadesát dní, končili jsme na svátek Josefa. Jsem přesvědčen, že letošní rok nebude problém tento termín zopakovat,“ míní jednatel klubu Robert Vokáč.

Do Hlinska si jezdí užívat sněhu lidé i zdaleka. Vzhledem k nízkým teplotám je povrch umrzlý, což někteří lyžaři nechtějí vnímat. „Když dojde ke zranění, často slyším – neměl jsem to tak rychle pustit. Letos ale máme méně úrazů než v loňském roce,“ říká Milan Akrman, člen hlineckého Ski klubu a radí lyžařům, aby nepřeceňovali své schopnosti.

V neděli došlo na terénní nerovnosti způsobené snowboardisty k úrazu asi čtyřicetiletého muže z Chotěboře. „Spadl na záda, obložili jsme ho dekami a bundami a počkali na záchranku. Přijela za chvilku a odvezla ho do nemocnice,“ pokračuje Akrman.

Hlinečtí nad městem v tu chvíli viděli vrtulník rychlé záchranné služby, a tak se domnívali, že kdosi utrpěl na sjezdovce vážný úraz. „To byla shoda okolností, vrtulník transportoval na popáleninové centrum do Prahy ženu, které vybouchl v kuchyni tlakový hrnec,“ vyvrací spekulaci vedoucí lékař Rychlé zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Otomar Kušička.