„Změní se dispozice zázemí, hokejisté využijí nové sprchy, návštěvníci ocení zvýšení kapacity toalet, nově bude k dispozici i WC pro vozíčkáře. Dále bude realizována nová elektroinstalace a nové podlahy, stávající vytápění elektrickými přímotopy bude nahrazeno úspornějším topením plynovým,“ vyjmenovává novinky starosta Skutče Pavel Bezděk s tím, že do konce září by mělo být hotovo, neboť poté se už stadion začne připravovat na novou sezónu. 

Rekonstrukce má však finanční háček. Vedení skutečské radnice na tento rok v rozpočtu vyčlenilo 600 000 korun na rekonstrukci a na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podalo žádost o dotaci. 

„Vzhledem ke kauze, která na ministerstvu v souvislosti s přidělováním dotací proběhla, byly téměř všechny dotační tituly zrušeny, a tak ani naše žádost nebyla úspěšná. I přesto se město v polovině srpna do akce pustilo,“ uvedl skutečský místostarosta Roman Hřebík. Jak dodává starosta Bezděk, plánovaná částka z městského rozpočtu by měla stačit. 

Nové sociální zařízení využijí nejen hokejisté, sportovní fanoušci a rekreační sportovci, ale i návštěvníci kulturních akcí, které se na stadionu pořádají. Jsou to například koncerty pořádané v rámci festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč.