Jak to vidíte vy? Má Chrudim příliš místostarostů? Jaký je podle vás ideální počet. Vyjádřete svůj názor v anketě!

„Aktivita místostarosty Romana Málka odpovídá aktivitě městského radního, a proto by se měl na tuto pozici přesunout," tvrdí opoziční chrudimští Svobodní. Celkový počet čtyř městských místostarostů je podle nich nadbytečný, úplně by prý stačili tři.

„Nechali jsme čtvrtému místostarostovi téměř rok na to, aby ukázal, jak je jeho pozice prospěšná. Za ten rok téměř na zastupitelstvu nepromluvil a nepředložil ani jediný bod," řekl zastupitel zvolený za Svobodné Josef Káles.

Uplacený muž?

Svobodní Romanu Málkovi přiznávají snad jen navazování kontaktů v partnerských městech a napsání článku o sítích na holuby. Jediným přínosem je podle nich místostarostova přítomnost u projednávání městské koncepce odpadového hospodářství, přičemž Svobodní připomínají, že působností místostarosty Málka na radnici je odbor správní, odbor životního prostředí a poté také cestovní ruch a turistické centrum.

„Současná koalice si dříve aktivního opozičního politika Málka velice chytře uplatila placenou funkcí čtvrtého místostarosty. Od té doby se Málek řídí heslem – mluviti stříbro, mlčeti zlato," dodal ještě zastupitel Petr Lichtenberg.

Obrana s rýpancem

Roman Málek oponuje. „Řešil jsem: Neprůstřelné vesty pro městskou policii, www stránky městské policie, problematiku organizace matriky, návrh nové sportovní haly, nové sociální služby ve městě, nové kulturní akce, legislativu i konzultace k novému radničnímu zpravodaji a třeba protipovodňové opatření Na Šancích. Nicméně tyto věci se řeší na úrovni porady vedení, a proto na zastupitelstvu města nepotřebuji vystupovat," říká místostarosta a kontruje: „Pokud se Svobodní domnívají, že pracovat 3,5 dne týdně je málo jako neuvolněný místostarosta, pak je zarážející, že Svobodní nejsou ochotni ani jednou za půl roku přijít na seminář k projektům."