Pane starosto, chystáte se už s blížícím se jarem na tradiční cyklistický závod v Proseči a Toulovcových maštalích?
Ano, přípravy na letošní závody byly již zahájeny. V současné době komunikujeme se stálými a novými partnery, připravujeme grafické materiály jako plakátů, reklamní bannery a na internetové oficiální stránky www.cyklomastale.cz jsme umístili již aktuální informace propozice, kontakty, mapy tratí a bylo spuštěno elektronické přihlašování závodníků.

Kdy a pokolikáté už se tato významná akce uskuteční?
Závod se jede v sobotu 8. června 2013, je to již třináctý ročník. Centrem závodu bude tradičně město Proseč.

Ještě je dostatek času do startu, ale prý se už cyklisté hlásí.
Ano, přihlašování bylo spuštěno a s potěšením musím říci, že každým dnem počet závodníků stoupá. Jsou to především pravidelní účastníci, kteří mají naše závody ve svém „diáři" a čekají pouze na spuštění přihlášek.

A na jaké adrese?
Přihlásit se je možné na internetových stránkách www.cyklomastale.cz a www.championchip.cz.

Vloni jste měli „konkurenci" v podobě časově shodných závodů v Litomyšli, i když nakonec do Proseče přijelo mnohem víc cyklistů. Můžeme i letos očekávat pořadatelský boj?
Nevím, zda se jednalo o pořadatelský boj, z naší strany určitě ne. Pracovali jsme na akci, která je zde již několik let zažitá, pořadatelský tým a řada dobrovolníku se podíleli na přípravách a organizaci závodu a nutno říci, že po letech zkušeností odvádějí vysoce kvalitní, profesionální práci. Účast závodníků loňského ročníku překročila naše očekávání, byla historicky nejvyšší. Závod, který se konal v Litomyšli ve stejný den, nijak neovlivnil naší akci. Pokud je mi známo, tak termín závodu v Litomyšli se v letošním roce od našeho liší.

Jsou pro letošní ročník zavedeny z vaší strany nějaké novinky?
Žádné velké změny nechystáme, jedná se pouze o malé organizační změny, například rozdělení kategorie nejmenších dětí do dvou skupin.

Můžeme se těšit na stejného moderátora jako vloni?
Ano, Jan Rýdlo nám opět přislíbil svoji účast a my se velice těšíme na další spolupráci s ním.