V srpnu 2016 bude proveden pravidelný roční odečet pitné vody u odběratelů z obecního vodovodu a po něm už bude započítáváno i stočné.

Hospodaření s vodou a splašky mají v Bojanově plně ve své režii. To znamená, že tamější vodovod a kanalizace netvoří součást největší sítě na Chrudimsku, kterou provozuje Vodárenská společnost Chrudim.

Cena stočného, vyjádřená v korunách za vypuštěný krychlový metr vody, se od ceny účtované například v Chrudimi příliš neliší. V Bojanově činí 36,80 Kč, zatímco v Chrudimi jde o 36,33 Kč. Lidé v Bojanově ovšem u stočného ušetří za platbu roční paušální složky, která v Chrudimi u maloodběratelů činí 805 Kč včetně DPH, zatímco v Bojanově není účtována vůbec. Ještě výraznější rozdíl je patrný u vodného. Za krychlový metr odebraný z vodovodu v Bojanově lidé zaplatí 18,40 Kč, zatímco v Chrudimi je to už 43,15 Kč. K tomu je nutné opět připočítat roční paušální složku za vodoměr, která v Chrudimi nejčastěji představuje 736 korun.

Nabídka připojení k veřejné kanalizaci se v Bojanově setkala s výbornou odezvou. „Připojeni jsou už takřka všichni, zbývá posledních asi patnáct nemovitostí," konstatuje starosta městyse Milan Michálek.

Proti loňsku se zlepšila situace v zásobení pitnou vodou v bojanovské místní části Holín, kde tehdy vyschly soukromé kopané studny a lidé tu pili vodu z cisteren Státních hmotných rezerv. Někteří majitelé tamějších nemovitostí pak přistoupili k vybudování hlubších vrtaných studní.