Sportovní a společenskou akci připravil Sbor dobrovolných hasičů Kněžice a zúčastnil se jí i sám starosta obce Josef Bíza. Letos se takto sešli už potřetí. Počasí přálo, a tak se desítky dětí skočily do připraveného programu rovnýma nohama.

Na hrad na chůdách

Pro děti byl připravený skákací hrad. Když se jej nabažily, mohli se klouzat na skluzavkách, chodily na chůdách, hrály kroket, přetahovaly se lanem, skládaly puzzle a zúčastnily se mnoha dalších sportovních aktivit, které pro ně připravili hasiči. během sportování bylo třeba doplňovat tekutiny, a tak měly děti občerstvení zdarma.

„Činnost dobrovolných hasičů je také zaměřená na oživení společenského a kulturního života v obci. Zábavné odpoledne vymyslela naše hostinská Drahuše Šoltová. Jde především o to, aby se děti zabavily a neseděly jenom doma u počítačů. Zároveň jsme akci připravili taky, aby se na ní pobavili i dospělí," řekla o akci hasička Lucie Vojtíšková.

Po celý den tak Kněžicemi zněl dětský smích a výskot. Na jejich rozdováděných tvářích bylo vidět hodně úsměvů a radosti. Děti se mohly dosyta vydovádět. Za předvedené sportovní výkony dostal každý malý účastníky zajímavou odměnu.

Pavel Kalina