Na jednotlivých stanovištích se představí Dům dětí a mládeže Chrudim, kroužek Klubíčko z internátu SŠZ a VOŠ Chrudim, sovy a dravci Jany Mazúchové, organizace Českého zahrádkářského svazu Chrudim – město, chrudimská pobočka Ekocentra Paleta, Střední škola zdravotnická a sociální Chrudim a také Útulek Alík. Akci pořádá Ekocentrum Zelený dům za finančního přispění města Chrudim.

V souvislosti s Ekocentrem Zelený dům a s ekologickými aktivitami se sluší připomenout i nominaci dlouholetého aktivisty a ochránce přírody pana Václava Cibulky do ankety o 'Dobrovolníka východních Čech'.

Václav Cibulka je dnes již legendární postavou na poli ochranářských aktivit, dobrovolníkem v této oblasti je takřka neuvěřitelných 54 let. Cibulka se také dlouhodobě výrazně podílí na osvětové a přednáškové činnosti spojené s ochranou přírody.

Bývalý lesník i nyní pomáhá v chrudimské základní organizaci ČSOP svými zkušenostmi a nabitými znalostmi z praxe, neboť ekovýchově, managementu chráněných území a osvětovým kampaním pro veřejnost se věnuje stále. Hlas pro Václava Cibulku můžete odevzdat na http://www.den-d.eu/hlasovani-1/