Na jejich přání přivezl Jiří Tlustý, zakladatel chrudimské akrobatické čtyřky vyznamenání, které obdržel z hospodářského výboru poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Na diplomu se cituje, že výbor dolní komory parlamentu uděluje uznání a poděkování jako „Osobnosti čs. letectví" Cpt. Jiřímu Tlustému za dlouhodobé působení v českém sportovním a dopravním letectví a za významnou angažovanost ve výrobě sportovních letadel."

Jiří Tlustý působil od roku 1960 na chrudimském letišti jako instruktor létání v tehdejší Ústřední letecké škole Svazarmu. V té době založil slavnou chrudimskou akrobatickou čtyřku, která pod názvy Box Trener, Sky Box a nakonec Flying Bulls šířila pod jeho vedením slávu československé akrobacie po celé Evropě i v Asii.

Jako první na světě spolu s Božejem Stružem nacvičili a předváděli akrobacii v zrcadlovém letu, za což převzali před lety v Curychu diplom od mezinárodní letecké asociace FAI. Svoji kariéru leadera skupiny ukončil roku 2004 na pardubické Aviatické pouti. Od roku 1964 byl zaměstnancem ČSA, kde létal s typy letadel L200, L410, IL18 a nakonec končil jako inspektor TU134.

Po roce 1989 založil Jiří Tlustý se synem firmu TL ultralight, ponejprve na výrobu motorových rogal, později začali vyrábět ultralehká letadla, které s úspěchem vyvážejí do celého světa.

Josef Čáslavka