Ve dvě hodiny se na obloze objeví parašutisté, poté obecenstvu předvedou ukázku zadržení pachatele příslušníci Policie ČR. Do Chacholic zavítají i příslušníci chrudimského 43. výsadkového praporu, profesionální hasiči, šermíři a vyznavači bojových umění. V 18 hodin vystoupí zpěvák Martin Maxa a jeho hosté, ve 20 hodin se koná diskotéka pro děti. Dětský den s různými soutěžemi a atrakcemi pro nejmenší ukončí velký ohňostroj, a to ve 21. 30 hodin.

Tradiční Pohádkový se v sobotu uskuteční v tábořišti u Úherčic, pořádá ho Spolek Palučiny Chrudim. Procházka začíná ve 13. 30 hodin a trvá do 17. hodiny. Občerstvení je zajištěno, na programu je i opékání buřtů a posezení u ohně do nočních hodin.

Dětský den pořádá v sobotu i hostinec Pod drnem v Hoješíně u Seče. Začátek je ve 13 hodin a naši nejmenší se mohou těšit na nové dětské hřiště, soutěže, malování na obličej a jízdu vláčkem pana Veselého v Hoješíně. Vstupné je zdarma.

Ve Svídnici se oslava svátku dětí koná v neděli od 13 hodin, připravena je spousta her a soutěží. V 15. 30 hodin vystoupí s hudebním a tanečním pásmem žáci Základní školy Seč.