Vlekaři lákají na perfektně upravené sjezdovky. „Podmínky jsou nadstandardní, je to vynikající. Na sjezdovkách máme padesát až sto dvacet centimetrů sněhu. Na povrchu je prašan, nejsou tu žádné ledové plochy,“ pochvaloval si provozovatel skiareálu v Říčkách v Orlických horách Petr Kánský.
V Říčkách v Orlických horách navíc začíná 48. ročník Skiinterkritéria, mezinárodních závodů ve slalomu a obřím slalomu mladšího a staršího žactva.

Říčky hostí Skiinterkriterium

Mezinárodní lyžařské závody Skiinterkriterium se v Říčkách konají dnes a zítra, návštěvníci musejí počítat s omezeným provozem. „Do soboty bude uzavřená černá sjezdovka. Červená a modrá bude v provozu,“ komentoval situaci Petr Kánský.
Na dostatek sněhu lákají i v Deštném v Orlických horách. „Jsou maximálně dobré podmínky. V noci ještě vyrábíme zásoby sněhu mimo sjezdovky, takže to lyžaře neobtěžuje. Stav na sjezdovkách je ideální. Máme upravené i stopy pro běžkaře, mohou vyrazit hned ze střediska,“ informoval provozovatel skicentra František Prouza.

Minimálně půl metru sněhu

Ideální stav hlásí i v Olešnici v Orlických horách. „Svítí sluníčko, mrzne, sjezdovky jsou zasněžené. S takovou zimou jsme nadmíru spokojeni,“ sdělil za skiareál Petr Plodek. Zcela v provozu jsou i lyžařská centra v Sedloňově a v Rokytnici v Orlických horách. Na svazích leží mezi padesáti a osmdesáti centimetry.
Sjezdovky pokryté pouze přírodním sněhem mohou lyžaři navštívit v Bartošovicích v Orlických horách. „Vypadá to ideálně, máme třicet pět centimetrů sněhu, žádné ledové plotny. Doufáme, že o víkendu dorazí více lidí,“ řekl provozovatel Jan Sotona. ⋌(gaš)

Gabriela Štěrbová