Na úvod jistě všechny potěšilo taneční vystoupení studia Ridendo „Moc se nám líbilo vystoupení Píďalek " chválili si návštěvníci. Příjemným potěšením se stal i poslech pěveckého souboru Klíčenky, který přijel až z Chrudimi. Mladší věkové kategorie si potom užily představení Freestyle BMX, zatímco starší generace si libovala poslechu Hlinečanky.

Stovky dětských návštěvníků se nechaly vtáhnout do zajímavých soutěží a atrakcí, které připravili zaměstnanci a dobrovolníci domova. Po jejich absolvování je čekala sladká odměna a drobné dárky. Ukázky Karate klubu Hlinsko byly velmi zajímavé, karatisté předvedli několik chvatů a sebeobranných prvků a zavedli nás na chvíli až ke kořenům tohoto původně japonského bojového umění.

Následovala country kapela Trampoty, která měla trampoty na cestě, ale naštěstí vše dobře dopadlo a návštěvníky zahradní slavnosti potěšila svými nezapomenutelnými písničkami. Než začal večerní program slavnosti, začaly do celého areálu proudit davy návštěvníků, kteří se těšily nejen na kapelu Replica, ale především na hlavního hosta Zahradní slavnosti 2015 skupinu Motouz.

Vzhledem ke krásnému počasí celý program proběhl velmi úspěšně. Pevně věříme, že si celou akci užili všichni jak klienti domova, tak i návštěvníci, kteří nás příjemně překvapili a dorazili ve velkém počtu.

Cílem zahradní slavnosti bylo propojení světa našich klientů napříč všemi generacemi a to se nám povedlo. Chtěla bych srdečně poděkovat všem účinkujícím, kteří vystoupili bez nároku na honorář a podpořili tak veřejnou sbírku Domova seniorů Drachtinka. Doufám, že příští rok dostaneme možnost přichystat akci v podobném duchu a přinejmenším stejně tak úspěšnou.

Výtěžek Zahradní slavnosti 2015 bude věnován v rámci veřejné sbírky na dovybavení Domova seniorů Drachtinka, vybudování schodišťové plošiny pro vozíčkáře, vytvoření multismyslové místnosti Snoezelen a relaxačního koutku včetně Japonského akvária. Velmi bychom chtěli poděkovat všem partnerům a sponzorům, kteří nám umožnili uskutečnit Zahradní slavnost 2015, především děkujeme náměstkyni MPSV paní Mgr. Janě Hanzlíkové, která nad celou slavností převzala záštitu.

Kateřina Severýnová