Hodnocenou disciplínou je požární útok na nástřikové terče v kategoriích muži a ženy. V letošním roce bude obsahovat 11 soutěží, které se postupně uskuteční v Třemošnici (6. 5.), Seči (3. 6.), Štěpánově (10. 6.), Brčekolech (17. 6.), Lukavici (12. 8.), Seči (18. 8.), Chrudimi (2. 9.), Hlinsku (3. 9.), Slatiňanech (16. 9.), Horce (23. 9.) a Morašicích (7. 10.).

Partnery ligy podílejícími se na organizaci jednotlivých soutěží jsou Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Chrudim, Východočeská župa České hasičské jednoty a Územní odbor Chrudim Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje. Průběh ligy je možné sledovat i na webových stránkách „chrudimskaliga.wz.cz" nebo na stránkách Chrudimského deníku, který je mediálním partnerem ligy.

Okresní liga je otevřená pro všechna družstva z České republiky i zahraničí a jejím cílem je přispět k zatraktivnění soutěží v požárním sportu pro závodníky i diváky, zapojení a udržení mladých hasičů končících v mládežnických kategoriích do činnosti dobrovolných hasičských sborů, zvyšování fyzické kondice a zdatnosti členů výjezdových jednotek dobrovolných hasičů včetně jejich odborné přípravy.

V neposlední řadě je třeba zmínit i neocenitelnou výměnu zkušeností a vytváření přátelských vztahů. Rada Ligy srdečně zve všechny příznivce požárního sportu, aby přišli podpořit své oblíbené týmy již tuto sobotu (6. 5.) na první ligovou soutěž, která se uskuteční ve sportovním areálu města Třemošnice.

Milan Jindřichovský,
Česká hasičská jednota