Celkem záchranáři asistovali zhruba u třiceti případů. „Nejčastěji jsme pomáhali ošetřovat různá drobná poranění nebo tržné rány a také jsme poskytovali první pomoc při alergických reakcích rekreantů na včelí nebo vosí píchnutí," připomíná jednatel vodních záchranářů Jan Kubánek.

Létem nic nekončí

Nadcházející týden bude pro dobrovolníky v Seči letos tím posledním, neboť jejich sezona tu „úředně" skončí s posledním dnem prázdnin. V případě pěkného počasí je pak ještě čeká závěr sezony na plovárnách v Chrudimi a ve Slatiňanech.

Konec léta a cachtání všeho druhu však neznamená i konec všech starostí. Členové záchranné služby totiž začnou zase dohlížet na plavce v chrudimském krytém bazénu. „Už na podzim se musíme postarat také o nábor nových členů. Podstatnou část těch stávajících totiž tvoří například studenti, kterým zpravidla s nástupem do prvního zaměstnání nezbývá na dobrovolnickou činnost čas," pokračuje Jan Kubánek. „Nábor se uskuteční ve čtvrtek 26. září. Uvítáme každého, kdo umí plavat, má chuť vědět víc a chce pomáhat. Stačí se přidat a vše potřebné ho už naučíme. Přijímáme i členy do oddílu mládeže," dodává jednatel.

Podrobnosti a kontakty ohledně náboru vodních záchranářů najdete ZDE!