VYBERTE SI REGION

Žáci chrudimské školy v Brně zazářili

Chrudim – Žáci chrudimské SOŠ a SOU obchodu a služeb se zúčastnili soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2016, která se konala ve dnech 14. – 16. ledna na Brněnském výstavišti.

19.1.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
3 fotografie
Chrudimští studenti v Brně zazářili.

Chrudimští studenti v Brně zazářili. Foto: Petra Tatíčková

Soutěžilo se v oborech kuchař, číšník a cukrář. „Nutno říci, že s obrovským úspěchem," uvedl ředitel školy Jaroslav Kořínek. „Soutěž je pořádána jako mezinárodní mistrovství České republiky a v celkovém hodnocení družstvo naší školy získalo 3. místo v absolutním všech zúčastněných škol!," doplnil ředitel.

Za obor kuchař se soutěže zúčastnil žák Daniel Horák ze 4. ročníku oboru Gastronomie, který z vylosovaných tajných surovin připravoval v časovém limitu 45 minut čtyři porce hlavního chodu pod názvem ,,Pečená kachní prsa a Foie gras na kořenové zelenině, provoněné pomerančem, doplněné kozím sýrem s brambory a omáčkou demi – glass". Za profesionálně odvedenou práci získal Daniel zaslouženě zlaté ocenění. „Popasoval se s úkolem opravdu se ctí, jelikož Foie gras je velmi křehká a finančně nákladná surovina, se kterou se žáci velmi zřídka setkávají. Pro Daniela bylo toto 'setkání' skutečně první.

Za obor číšník předvedl své dovednosti žák Petr Ječmínek ze 4. ročníku oboru Gastronomie, který připravoval tradičním způsobem 'Matcha tea' a jako doplněk flamboval kaki. Petr si za splnění soutěžního úkolu vybojoval krásné stříbrné ocenění.

V oboru cukrář soutěžila žákyně Diana Šnajdrová z 2. ročníku, která po vylosování surovin z tajného koše připravovala recepturu na čtyři porce moučníku, který posléze vyhotovila v časovém limitu 45 minut. Za moučník s názvem ,,Čokoládový fondant s malinovou omáčkou, doplněný křehkým lístkem s creme fresh náplní a piniovou hrudkou" si Diana vybojovala stříbrné ocenění.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb Chrudim pořádá tento pátek od 14 do 18 hodin Den otevřených dveří. Kdo se tedy chce stát kuchařem či cukrářem, může se přijít podívat na ty, kteří už oboru leccos umějí.

Autor: Marek Nečina

19.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Automatické sněžné řetězy jsou český vynález

Automatické sněhové řetězy. Nový vynález pochází z Česka

Kaplička ve Filipově u Kameniček poslal Kamila Burešová
20

Fotografická soutěž 2

Lev nutně potřeboval ke kadeřníkovi, obludy se naopak stěhovaly do Tokia

Chrudim – Audioučebna Základní školy Dr. J. Malíka v Chrudimi se opět proměnila v hernu deskových her, kterou pořádá sdružení Altus. Tentokrát se jí zúčastnilo více než 25 malých i velkých hráčů.

FK ERA-PACK vynuloval Plzeň, Rodrigo Mancha se uvedl gólem

Chrudim – Futsalisté mistrovského ERA-PACKu zvládli odvetu proti Interobalu Plzeň a před vlastními fanoušky zvítězili 2:0. K vítězství výraznou měrou přispěl nový muž v dresu Chrudimi Rodrigo Mancha, který vstřelenou brankou pojistil vedení obhájce titulu.

V pátek proběhl historicky první trénink

Chrudim – V pátek se v hale základní školy Dr. Malíka uskutečnil historicky první ragbyový trénink mládeže. Pod dohledem vyškolených trenérů z chrudimského klubu Rabbitohs se tu sešlo přibližně deset mladých zájemců o tento sport. V Česku nepříliš známé ragby přilákalo dokonce jednu zástupkyni něžného pohlaví.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies