Veřejná část odstartuje zítra prezentacemi aktivit a propagačních materiálů pro letošní turistickou sezónu, které se uskuteční v infocentrech v Heřmanově Městci, Přelouči, Nasavrkách, Seči a Třemošnici. V době od 9 do 16 hodin tady dojde na diskuze, promítání prezentací, výstavy fotografií, obrázků, představení nových aktivit atd.

Konstrukce nové rozhlednyZdroj: Deník / Zdeněk Sasín
Při návštěvě zříceniny hradu Lichnice dostanou příchozí
pohled zdarma. Mohou i na novou vyhlídkovou věž.

Na sobotu pak bude připraveno autobusové „Putování za poznáním regionu", sestávající z návštěvy míst, kam se jinak lze samostatně dostat jen s obtížemi. Zájemci vyjedou v 8 hodin ráno z Heřmanova Městce a navštíví meandry Struhy ve Valech, kostel v Lepějovicích, kostel v Třebosicích, obecní dům a zajímavosti Ostřešan i výrobnu medového a dekorativního pečiva u Ludmily Peckové v Sobětuchách. Místo v autobuse je nutno zajistit si předem v kanceláři MAS v Heřmanově Městci.

Na neděli bude připraven Den otevřených dveří vybraných památek a podnikatelských areálů. Zájemci se při něm budou moci zdarma podívat například do Vesnického muzea regionu Kovářov nebo do Muzeu zločinu v Ochozi. V řadě dalších turistických míst se navíc příchozí v neděli mohou těšit na drobný dárek.

ProgramZdroj: archiv