Dům dětí a mládeže v Chrudimi sídlí na Palackého třídě v takzvané Musilově vile, která byla postavena na počátku minulého století.

„Technický stav domu odpovídá době jeho výstavby, takže kanalizační trubky už jsou hodně zanesené. Fungujeme sice normálně dál, ale stále hlídáme, aby splašky nehrkly zpět nahoru. Pokud se pak toalety začnou ucpávat, paní uklízečka všechno hned vyčistí. Problémy se objevují hlavně při některých více navštěvovaných akcích," uvedla ředitelka DDM Lenka Sedláková.

Oprava sociálního zařízení v Musilově vile byla i předmětem diskuze na poslední schůzi městského zastupitelstva. Opozice tam chrudimské radní kritizovala, že věc nechali zajít až příliš daleko, zatímco starosta Petr Řezníček vysvětloval, že město se na opravu muselo nejprve připravit. Třeba zpracováním projektové dokumentace a zajištěním peněz v rozpočtu

Podle vedoucího odboru investic Petra Peciny je nyní projektová dokumentace kompletně hotova a již také běží výběrové řízení na dodavatele díla. Projektantský rozpočet hovoří o výdaji v řádu vyšších stovek tisíc korun, ale rozhodující bude až výsledek soutěže. „Pokud poběží vše podle našich předpokladů, rekonstrukce se uskuteční letos v létě o prázdninách," doplnil vedoucí odboru.