Největší investicí v novém rozpočtu je více než dvoumilionová částka, kterou zastupitelé vyhradili na další rozvoj kulturně společenského centra, které vzniklo u Sečské přehrady. Z části bylo financované z evropských dotací.

Rozvoj okolí stavby

„V současné době jsou tam dvě hřiště na plážový volejbal a tenis. V budově má zázemí vodní záchranná služba a u jedné strany domu jsme vybudovali pódium na kulturní představení. K objektu patří i loděnice," popsal současný stav starosta Seče.

V letošním roce by se měla budova rozrůst o plánovaný bazén a brouzdaliště. Podle Marcela Vojtěcha je v již postaveném domě technika připravená na provoz bazénu.

Velké investice

„V současné době je projekt ve fázi studie. Představy rozměru bazénu jsou 25 na 8 metrů a brouzdaliště osm krát čtyři metry. Všechno je ale ve stádiu příprav," konstatoval starosta.

Další milionovou položkou v rozpočtu je investice do obce Počátky.

„Půjde milion korun, který použijeme na financování další etapy plynofikace obce Počatky. Z této částky uhradíme hlavní přivaděč plynu do obce.

Bezmála půl milionu korun město investuje také do městského sportoviště. Podle starosty nemalou částku spolknou i opravy komunikací, nové stojany a lavičky pro kola či oslavy města.

LUKÁŠ VANÍČEK