Hana Hutlová je první nominovanou ženou z Chrudimska. Pracuje jako zdravotní sestra Pracovala asi 15 let jako laktační poradkyně, vyřizovala noční hovory spojené s kojením, přes den jezdila po městě a podporovala to nejkrásnější, co může žena-matka zažít, a tím je právě kojení.

Renata Kašparová založila v roce 2014 první regionální Pracovnu ŽENY s.r.o. v Chrudimi a společně s tímto krokem vdechla do Chrudimi nový život. Jejím vlastním projektem a životní láskou je FitKoloběh. Renata Kašparová je vůdčí osobností s neomezeným zásobníkem radosti a nadšení pro věc. Její schopnost propojovat lidi a být tu pro ně je fascinující.

Ilona Vojancová je významnou osobností Pardubického kraje. Svou profesní činnosti pomáhá zachovat v paměti kulturní a folklórní kořeny východních Čech. Vystudovala etnografii a historii na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně v letech 1975-1980. Po ukončení studia nastoupila na místo etnografky při Ústředním odborném pracovišti Národního památkového ústavu Pardubice v tzv. Souboru lidových staveb Vysočina, kde je od roku 1997 ředitelkou. Mimo jiné je také místopředsedkyní Národní rady pro tradiční lidovou kulturu. Je autorkou mnoha publikací týkajících se převážně lidového folklóru, řemesel a obyčejů.

Soutěž Žena regionu je určena všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají ostatním a ještě při tom zvládají péči o rodinu.

„Cílem soutěže Žena regionu je ocenit úsilí výjimečných žen, zviditelnit jejich práci a aktivity. Ukázat, že každý region má mnoho neobyčejných žen, které svůj pracovní i volný čas mnohdy obětují pro ostatní," uvedla zakladatelka projektu Denisa Kalivodová.

O titul Žena regionu se mohou ucházet ženy v kategoriích: podnikání, politika a veřejná správa, vzdělávání, věda a výzkum, zdravotnictví a charitativní činnost, umění, kultura a sport. Nad 6. ročníkem soutěže převzal záštitu Senát Parlamentu České republiky v čele s předsedou Milanem Štěchem.