Jitka Plško

Chrudim, 46 let

Dírám se vyhýbám a občas tak mám plné ruce práce. Právě jsem jela po obchvatu a je to umění se vyhnout. Občas jsem si připadala jako na tankové dráze. Teď je světlo, takže díry jsou vidět, ale potmě to je o rozbití auta. Divím se, že to nechají takhle být. Určitě je třeba zpomalit. Jezdím zhruba třikrát do týdne, takže člověk už na některé díry myslí a dává si pozor.

František Tatíček

Chrudim, 67 let

Do děr na cestách nepadám, vyhýbám se jim. Obecně je to problém spravovat v zimě cestu. Nyní s tím nic dělat nejde, protože by to nevydrželo. V létě by se s tím ale něco dělat mělo. Jezdím téměř denně, ale žádné dlouhé trasy. Už vím, kde díry jsou, takže je očekávám a podle možností se jim i vyhýbám. Zejména na kruhových objezdech jsou díry dost časté.

Vlasta Klimová

Čepí, 71 let

Padám do nich dost často a myslím si, že to není dobré. Jezdím dost pravidelně, dlouhé trasy sice ne, ale díry na silnicích mi vadí. Mělo by se s tím něco dělat. Když člověk uvidí díru na silnici, musí se přizpůsobit provozu a musí dbát na toho, kdo jede za ním. Nejde vždy prudce zastavit. Často díra není ani vidět, je v ní voda nebo sníh. Nejsem spokojená s touhle situací.

Pavel Chvála,

Chrudim, 57 let

Do nějaké díry spadnu skoro každý den. Je to poměrně dost vymleté. Pokud to jde, snažím se jim vyhnout, ale tady na tom kruhovém objezdu se nějak uhnout nejde, když tam projet musíte. Mělo by se opravit, ale především kvalitně, aby to vydrželo. Přijde mi na nic oprava, která bude za dva dny zbytečná a díra se na cestě udělá znovu.

Ptal se: Lukáš Vaníček