Jana Raková
Rabštejnská Lhota, 45 let
Byla to paní učitelka Pravdová, která učila na Základní škole v Morašicích. Vzpomínám si, že sice byla přísná, ale také hodná a naučila nás hodně věcí. Nevím, jestli bych se do školních lavic vrátila, hodně by záleželo na tom, do které třídy. Do první až páté třídy by to ještě šlo, ale pak mě to už nebavilo.

Radko Pavliš
Hradec Králové, 69 let
My jsme měli pana řídícího učitele, vzpomínám na něj dobře. Prváci chodili do třídy samostatně a pak se učila společně druhá se čtvrtou třídou a třetí s pátou. Pan řídící byl přísný, ale šlo to s ním. Na základní školu bych se docela rád vrátil, ale na střední školu nevzpomínám rád, nejlepší to však bylo na vysoké.

Michaela Plíšková,
Chrudim, 30 let
Na svoji školní docházku nevzpomínám ráda. V první a druhé třídě jsme sice měli výbornou paní třídní učitelku, takže to bylo dobré, ale zbylé roky už byly horší. Nevím, jestli bych se do první třídy znovu vrátila, ale dcera půjde příští rok poprvé do školy, takže se tam svým způsobem tak jako tak vrátím.

Gabriela Bakešová
Chrudim, 25 let
Měli jsme paní učitelku, ale to je tak všechno, na co si ze základní školy vzpomínám. Na tohle období moc nevzpomínám, spíš jsem jím jen prošla. Nějak mi nesedli učitelé ani kolektiv žáků. O to víc pak vzpomínám na střední školu, kdy to bylo fajn. Pamatuji si i všechny učitele.

Ptal se: Lukáš Vaníček