Slavia o tento jeho příspěvek přichází. Jan Nezmar, jeden z nejvýraznějších strůjců úspěchů posledních let z klubu odchází. Vydržel v něm přes dva a půl roku: Za tu dobu dvakrát slavil titul, dvakrát triumf v poháru, průnik do čtvrtfinále Evropské ligy i postup do Ligy mistrů.

Na tom všem má nezanedbatelný podíl. „Honza je nenahraditelný,“ řekl ostatně před časem trenér Jindřich Trpišovský, další ze zásadních mužů.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky SK Slavia Praha a FK Jablonec 19. května v Praze. Jan Nezmar.
Nezmar definitivně končí ve Slavii. Klub už představil jeho nástupce

To jsou všechno fantastické vzpomínky, jenže Nezmarova éra je také plná nedorozumění i malých válek v zákulisí klubu. Kvůli jeho nástupu skončil ředitel Martin Krob, ti dva spolu nemohli kooperovat. Nezmar „souboj“ vyhrál.

Dalším kruciálním střetem byl rozdílný pohled na ekonomické fungování Slavie v porovnání s šéfem Jaroslavem Tvrdíkem. Exministr se chová jako fotbalový bonviván. Rád rozdává hráčům i při přestupových jednáních. Nezmar, vycvičen spořivým majitelem Liberce Ludvíkem Karlem, je jiná nátura.

Předseda představenstva fotbalové Slavie Praha Jaroslav Tvrdík (vpravo) a hlavní trenér Jindřich Trpišovský.
Slavia přichází se zásadní novinkou. Těžit z ní můžou hlavně v Liberci

Kvůli rozcházejícímu se pohledu na věc také Nezmar podal (a to několikrát) výpověď. Později ji však stáhl. Například nechtěl odejít na začátku jara, když byl tým oslaben odchody Tomáše Součka a spol. Byl z toho titul…

Nyní v létě už to však dál nešlo.