Když se v roce 2008 začal prodávat vůz Tata Nano, vzbudilo to velký zájem odborné i laické veřejnosti. Šlo totiž o vůz, jehož základní verze se v Indii nabízela za částku odpovídající tehdejším přibližně 35 tisícům Kč.

Jenže, nakonec byl o tento produkt velmi malý zájem a Nano už skončilo v propadlišti dějin. Teď o sobě indický mamutí průmyslový koncern Tata Motors ale dává vědět znovu. To díky představení superlevného elektromobilu Tiago EV. V Indii ho bude možné od příštího roku koupit za částku, která v přepočtu odpovídá 255 tisícům českých korun. Oproti verzi se spalovacím motorem, která je rovněž k mání, je elektromobil dražší jen zhruba o pětinu.

Na automobil se můžete podívat do naší fotogalerie.

To je zajímavá informace. Už vzhledem k tomu, že v současné době se v Evropě elektromobily prodávají zhruba za dvojnásobnou cenu, než na kolik přijde srovnatelně velký a výkonný vůz s motorem s vnitřním spalováním.

S autem se ve městě dobře manévruje i parkuje
Za design 1*, za jízdu ve městě dvojka. Začínáme dlouhodobý test Opelu Mokka-e

Model Tiago přitom úplně není úplně malé auto. Jedná se o pětidveřový hatchback, který na délku měří 377 centimetrů, je široký 169 a vysoký 154 těchto délkových jednotek. Zavazadlový prostor má objem 240 litrů.

Pro městský a příměstský provoz…

Automobilka Tata hodlá nabízet dvě verze tohoto modelu. Ta levnější nabízená za výše zmíněnou sumu, má ve svých útrobách zabudovánu vysokonapěťovou baterii s kapacitou 19,2 kWh a pohání ji elektromotor s výkonem 60 koňských sil. Na jedno nabití by takový vůz měl být schopen ujet podle indického měřícího cyklu 250 kilometrů.

Dražší verze má baterii s kapacitou 24 kWh a motor disponuje výkonem 74 koní. Bez nabíjení by mělo být možné dojet do cíle vzdáleného 315 kilometrů.

Jeep Avenger
Nové elektromobily: Nejmenší Jeep, bezemisní dodávka i kompaktní Peugeot.

V nejvyšší výbavě, jejíž cenovka činí přibližně 384 000 Kč, je už zahrnuta také automatická klimatizace, parkovací kamera nebo tempomat.

Ve standardu je palubní dobíječka s výkonem 3,3 kW, bude ale možné si dokoupit také výkonnější (7,2 kW). Auto půjde také připojit ke stojanu s rychlým stejnosměrným dobíjením. V takovém případě se z úrovně 10 na 80 procent kapacity dobije za necelou hodinu.

Auto se ale do Evropy minimálně v nejbližší době dovážet nebude. Nesplňovalo by totiž zdejší bezpečnostní předpisy.