Informace o studiu na sedmi fakultách Univerzity Pardubice letos získají budoucí studenti pouze online. Pandemická situace nedovoluje vysoké škole pozvat zájemce na kontaktní Dny otevřených dveří, ale každý si může pustit živě nebo ze záznamu vysílání univerzity i jednotlivých fakult.
Už dnes mohou maturanti sledovat živě prezentaci pardubické univerzity na veletrhu pomaturitního vzdělávání Gaudeamus. Stream, který začíná v 10.45 hodin, bude univerzita přenášet také na svých facebookových stránkách. Kromě informací o studiu na jednotlivých fakultách si zájemci projdou virtuálně kampus, zjistí, z jakých studií mohou vybírat, a co obnáší život studenta. Jednotlivé fakulty připravily také online vysílání pro budoucí studenty.

Fakulta ekonomicko-správní nabídne informace ve čtvrtek 21. ledna od 14 do 17 hodin a v sobotu 6. února od 9 do 12 hodin. Zástupci jednotlivých programů seznámí zájemce se studiem, chybět nebudou prezentace a videa. Více lze najít na adrese fes.upce.cz.

Fakulta restaurování, která sídlí v Litomyšli, pozve online do svých prostor 22. ledna od 10 do 15 hodin. Nabídne konzultace v MS Teams, které si zájemci mohou rezervovat v režimu „jeden na jednoho“ v oborových ateliérech. Na stránkách fr.upce.cz najdou videa z fakultního prostředí.

Fakulta filozofická nabízí už nyní záznam živého přenosu z prvního Dne otevřených dveří, který lze sledovat v sobotu 23. ledna od 10 hodin. Během dvouhodinového vysílání se ve studiu vystřídají pedagogové i vysokoškoláci, kteří se podělí o zkušenosti se studiem a poradí, jak se připravit na přijímací řízení. Jednotlivé katedry a ústav se představí během krátkých videí. Další informace na ff.upce.cz.

 
Dopravní fakulta Jana Pernera chystá online Den otevřených dveří 27. ledna od 16 hodin. Kromě prezentací jednotlivých studijních programů a specializací, představí studenti ve videu, jak se žije na vysoké škole a zájemci mohou navštívit prostřednictvím videa také fakultní Výukové a výzkumné centrum v dopravě. Další informace na stránkách dfjp.upce.cz.

Fakulta chemicko-technologická nabídne poprvé informace ve virtuálním prostředí ve středu 27. ledna od 10.30 h a to pod heslem „Připoj se a studuj s námi“. Zájemce čeká živý stream, online chat, videa, prezentace jednotlivých kateder či ústavů a pestrá nabídka studijních programů v oblasti chemie. Druhý den otevřených dveří se uskuteční 10. února. Více informací na stránkách fcht.upce.cz.

Fakulta elektrotechniky a informatiky se zájemcům otevře 5. února od 10 hodin. Zástupci z fakulty představí jednotlivé studijní programy, poskytnou informace k přijímacímu řízení, provedou odbornými učebnami a moderně vybavenými laboratořemi. Diskutovat bude možné s akademiky i studenty. Počítá také i s online podobou akce. Další fakultní informace na stránkách fei.upce.cz.

Některé fakulty Univerzity Pardubice už své Dny otevřených dveří online absolvovaly. Všichni, kteří si chtějí podat přihlášku na Fakultu zdravotnických studií, najdou informace na stránkách fzs.upce.cz.

Martina Macková