Milovníci rychlých vozů si na šotolinové dráze budou moci od začátku června vyzkoušet driftování, tedy jízdu řízeným přetáčivým smykem. Areál přeloučského polygonu poskytne kromě jezdců zázemí pro celou rodinu a je možné si jej pronajmout také na firemní akce. Dirt Drift Arena se pro veřejnost otevře v sobotu 6. června a v provozu bude každodenně až do začátku října. Náš partner zkoušel na polygonu připravit ledovou plochu na driftování již v zimě. Ta letošní mu ale nepřála, bylo málo mrazivých dní na to, aby se dala zasněžit celá plocha. Dohodli jsme se proto na vybudování letní Drift Areny.

S jejím otevřením jsme čekali na dobu, kdy budou rozvolněná bezpečnostní opatření způsobená koronavirovou pandemií. Dirt Drift Arena Přelouč je určena převážně milovníkům motorsportu a vůně benzínu. Na dráhu budou moci vyjet s ďábelsky rychlými závodními buginami o síle 150 koní. Driftovat půjde na šotolině s upravenými auty. Dalším lákadlem pro kurážné motoristy bude poměřit své řidičské schopnosti v závodech s ostatními s auty určenými k demoličnímu derby. Všechny vozy si u nás mohou návštěvníci půjčit. A mysleli jsme i na děti od 6ti let. Pro ně budou připraveny buginy pro juniory, které navíc budou první víkend, kdy bude Dirt Drift Arena otevřena, k zapůjčení zdarma.

Věříme tedy, že v sobotu 6. června a v neděli 7. června dorazí na polygon celé rodiny. V areálu bude u roubenky zajištěno občerstvení. Na tábořišti, které se buduje v zadní části areálu, si také budou moci návštěvníci opéct špekáčky na ohni, případně grilovat své vlastní speciality na lávových kamenech. Dirt Drift Arena bude otevřena každý den od 6. 6. až do 1. 10, po tomto datu pouze o víkendech a při předem rezervovaných termínech. Více na webových stránkách www.buggyprelouc.cz.

Jan Levý