V úterý 24. srpna se uskuteční pardubická premiéra nového filmového dokumentu ATA. V 18 hodin se bude promítat v podpalubí parníku Arnošt z Pardubic na nábřeží Václava Havla v Pardubicích. Film mapuje období vykonstruovaného politického monstrprocesu, konaného v Litomyšli roku 1950, ve kterém bylo odsouzeno 24 lidí k celkovému trestu 220,5 let vězení. Po promítání bude následovat koncert českého písničkáře a skladatele Jaroslava Hutky v rámci projektu Srdce pro Václava Havla. Vstup je možný pouze přes předchozí registraci kvůli omezené kapacitě míst a protiepidemickým opatřením. Více informací k registraci najdete na facebooku Kulturní park Pardubice.

Ve středu 25. srpna se festival přesune do Knihovního centra U Vokolků na pardubickém Příhrádku. Veřejnost tam může ve 13, 14, 15 a 16 hodin zhlédnout půlhodinový dokument nazvaný Vokolkovi, který zachycuje životní příběhy tří generací známé pardubické rodiny. Film přibližuje život Václava Vokolka, zakladatele rodinné firmy, ale především pak jeho umělecky nadané syny: Vlastimila, Vojmíra a Vladimíra. Snímek diváky seznamuje s nakladatelskými počiny Vlastimila Vokolka, představuje osobité fresky a instalace Vojmíra Vokolka i nelehkou životní cestu spisovatele Vladimíra Vokolka. Bratři Vokolkovi patřili k české umělecké avantgardě 30. let 20. století.

Ve čtvrtek 26. srpna se festival podívá do Země Keltů, do skanzenu v Nasavrkách, kde poběží film Allar. Promítání pro veřejnost se uskuteční ve 13, 14, 15 a 16 hodin. V rámci programu bude zdarma otevřen keltský skanzen. Příběh, kolem kterého se film Allar odehrává, zachycuje život na keltském sídlišti (oppidu) v době Samhainu, tedy ve dnech na přelomu října a listopadu. Hlavním námětem je vztah druida Allara a sirotka Kegana, kterému psanci zabijí matku. Film zobrazuje vztah předků k duchovnímu tajemnému světu bohů a bohyň.

Kulturní park Pardubice