Vasilův Rubáš návštěvníky rozparádí nejen unikátním mixem skvělé hudby, ale i svým humorem a neuvěřitelným proudem energie. Posluchače navíc zaručeně dostanou nejen svou hravostí, střídmou instrumentací se zemitým zpěvem, ale i svou otevřeností, ironií a sarkasmem. Dokážou nadchnout nejen příznivce folku, ale zcela jistě i fanoušky ostřejšího punku.

Kapela Vasilův Rubáš začala vystupovat na pražské scéně v roce 2003 a v současné době patří ke stálicím alternativních hudebních festivalů. Inklinuje k široké škále stylů, od folku až po punk. Filip "Vasilděda" Novák je autorem převážné většiny písní, a kromě zpěvu hraje na akordeon a akustickou kytaru. Petr "Ruby" Rubáš kromě zpěvu ovládá tradiční africký buben djembe.

Diskografie

• 2011 – Poslední koncert (živé demo)

• 2012 – Konec světa

• 2014 - Singl Maliny

• 2016 - Nebyl, ale

• 2017 - Singl Hipsterský byt

• 2018 – Singl Nadstandard