Tehdy jsem ani náhodou netušil, že fotbal, ale vlastně život jako takový, šlápne v celém světě na brzdu a my kvůli neznámu démonu zvanému koronavirus zůstaneme zavřeni doma, nasadíme roušky a malí i velcí kluci budou mít zákaz jít si společně zakopat do mičudy.

Okresní fotbalový svaz odpískal celou mistrovskou sezónu, jen u televize jsme mohli koukat na sport z archivu. Nevím, jak vy, ale já jsem to dlouho nevydržel. I proto jsem někdy raději sedl ke svému počítači a napsal něco málo ze svých postřehů do novin. Čas však plynul svým tempem, různí krotitelé virů pomohli přemoci démona a život se nám pomalu vrací do svých starých zajetých kolejí.

Foto z loňského ročníku.
Sportovní park Pardubice bude. Město i kraj na něj kývly

Příroda se nám již plně probudila ze zimního spánku, politici již opět začali prezentovat národu své nikdy nekončící předvolební hrátky, ptáci vesele zpívají a světe div se, dokonce i prší! Nečinným nezůstal ani Okresní fotbalový svaz. Nabídl mužstvům z regionu, bez ohledu na jejich zařazení do různých soutěží, zda se nechtějí zapojit do náhradní soutěže, která nese název Letní pohár senátora Miroslava Antla. Určitě chvályhodný počin OFS a vítaná aktivita jednoho z představitelů naší politické garnitury.

Pátek 4. 6. 2020 se stal letošním jarním fotbalovým svátkem jak pro funkcionáře, tak pro hráče, jejich příznivce i hospodské v Rovni! Konečně fotbal naživo, pohárový zápas a soupeř jako zvon! Do Rovně přijel k derby zápasu tým z Horního Jelení, který si již před několika lety odskočil výkonnostně k okolním mužstvům a pravidelně působí v krajských soutěžích. Do Rovně dorazila také početná skupina fanoušků hostujícího týmu, do Topol arény byl samozřejmě vpuštěn jen státem stanovený počet návštěvníků, klobásky byly hygienicky ošetřené v udírně, pivo se točilo v předepsané míře do předepsaných pohárků, místní asistent rozhodčího Pepa zastavil doma stavbu rodinného domku a vyrazil na hřiště, trávník, který si nezvykle odpočinul, zeleně zářil, na sousední louce se bezstarostně pásla kravka, lidé se na sebe smáli a po zamračeném dni se na fotbal podívalo i sluníčko.

Otevřel skóre. Útočník Petr Rybička (v červeném) se prosadil podruhé za sebou, důležitou trefou poslal Chrudim do vedení.
Z Prahy znovu s plnou! Vyšehrad vyplenil Mužík

Konečně fotbal, konečně návrat k normálu. Ne nadarmo se říká, že člověk ke své základní spokojenosti potřebuje chléb a hry. A jak to vše dopadlo? Není to to nejpodstatnější, ale aby byla informace kompletní, dodávám, že zápas skončil v normální hrací době 1:1 a v následných penaltách byli šťastnější střelci hostí. Jelikož ani já jsem si fotbal nemohl nechat ujít, tak když už jsem tam byl, i pro vás jsem pár obrázků pořídil. Mějte krásné dny, doufejme, že již brzy nahoře bez (roušky)!

Jaromír Pýcha, Dolní Roveň