Jako kdyby pověstná 13 „zaúřadovala“ a na program připravený pro rok 2020 jsme si museli počkat do letošního 24. října. Se všemi věrnými příznivci dechovky se ve velkém sále Kulturního klubu Skuteč sejdeme tradičně už v 11 hodin dopoledne. Stejně jako vždy bude připraveno občerstvení včetně teplých jídel, točeného piva, chlebíčků i zákusků a dobré kávy, protože k dobré pohodě patří nejen dobrá hudba, ale i chutné občerstvení.

Šeucouskou muziku asi není třeba představovat. Pouze připomeneme, že byla založena už v roce 1982, tzn., že ji v příštím roce čeká významné jubileum. Od roku 1988 vystupuje kapela i v historických bílých uniformách pod názvem Malá východočeská hasičská dechovka Šeucouská muzika. Kapelníkem Šeucouské muziky je Josef Skála.

Kunštátská kapela, někdy též nazývaná Multižánrový dechový orchestr Kunštát, je Dechovým souborem se značně širokým repertoárem. V jejich podání se můžete těšit na klasickou dechovku, ale i taneční hudbu, muzikálové melodie a skladby světových i českých autorů. Kunštátskou kapelu vede Pavel Göpfert.

Havlíčkobrodská 12 vznikla v roce 1995, o což se zasloužil dlouholetý dirigent tehdejší posádkové hudby v Havlíčkově Brodě a který byl také jejím prvním kapelníkem. V roce 2010 přebral kapelnictví jeho syn Zbyněk Palička a začalo postupné omlazování souboru. V roce 2016 vydala kapela CD Moje Sázava, pojmenované po autorské skladbě zakládajícího kapelníka. Zajímavostí na albu je skladba Kdo je tam (fox polka), kterou na text herce divadla Járy Cimrmana Miloně Čepelky složil Milan Baginský a Václav Palička.

Vstupenky na akci koupíte na vstupenky.skutec.cz nebo v obvyklých předprodejích. 

Lenka Frídlová