Děsivá nehoda se stala na křižovatce ulic Otakara Ševčíka, Gajdošovy a Táborské. „Tři mladé ženy tam v nočních hodinách přecházely přes vozovku po vyznačeném přechodu, kdy křižovatka byla v blikavém žlutém módu. Chodkyně se zastavily, rozhlédly a poté, co jim zastavil a dal přednost řidič jedoucí v levém jízdním pruhu, vstoupily na přechod,“ přiblížila v pátek mluvčí jihomoravských policistů Petra Ledabylová.

Ve stejné chvíli prolétl křižovatkou v pravém jízdním pruhu ve stejném směru řidič stříbrného volkswagenu, který přecházejícím ženám nedal přednost. Jednu z nich srazil. Pětadvacetiletou ženu prudký náraz odmrštil a po několikametrovém letu zůstala ležet na vozovce. „Zraněnou ženu převezla záchranná služba k ošetření do nemocnice. Dechová zkouška u řidiče, který je podezřelý ze zavinění nehody, byla negativní,“ doplnila Ledabylová.

Nehoda dvou nákladních aut na dálnici D1 na 190. kilometru ve směru na Vyškov.
Rozházený náklad i vrtulník kvůli zraněným: na D1 u Brna se srazily náklaďáky

Záchranáři ženě na místě poskytli první pomoc a následně převezli do nemocnice. „S podezřením na těžká zranění skončila mladá zraněná na urgentním příjmu Fakultní nemocnice Brno,“ upřesnila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Vedoucí brněnského dopravního inspektorátu Milan Havlíček upozornil, že jsou přechody pro chodce přes dva jízdní pruhy více rizikové. „Pokud v jednom z jízdních pruhů zastaví řidič, aby umožnil bezpečný přechod přes vozovku, má povinnost zastavit i řidič jedoucí ve vedlejším jízdním pruhu. Chtěl bych však apelovat i na chodce, aby byli obezřetní a neustále vyhodnocovali aktuální situaci v provozu, protože se denně setkáváme s neukázněností a bezohledností některých řidičů,“ dodal Havlíček.