On-line reportáž ke koronaviru najdete ZDE

„Zkusil jsem zajít do svého oblíbeného podniku, ale mají zavřeno. Ne že bych chtěl pokoušet osud a chytit koronavir, ale zajímalo mě to,“ tvrdí muž středního věku z Kraslicka. Přesvědčila se o tom sama redakce, která zkoušela volat do některých podniků i na takzvaný escort servis, tedy zda kluby neposílají dívky přímo k zákazníkovi. Nikdo v nich ale nebral telefony.

Lidé v rouškách na procházce v Bělském lese v Ostravě, 28. března 2020
Jarní počasí vylákalo lidi ven, i přes nařízení vlády

Služebnice lásky vyklidily i své štafly u hlavních silnic a na parkovištích. „Jezdím každý den do zaměstnání přes kruhový objezd za Kynšperkem, kde najíždím na dálnici D6. Ta místa vždy lemují prostitutky čekající na kšefty. Dnes tam nepotkáte jedinou,“ říká řidič Jakub.

Jeho slova potvrzuje nepřímo i strážník městské policie z Kynšperku Jaroslav Pajerek. „Abych pravdu řekl, v rámci koronaviru teď řeším úplně jiné věci než prostituci. Proti té samozřejmě město bojuje vyhláškou. Vytlačili jsme ji z města pryč. Za Kynšperkem ale v normálním období postává většinou kolem pěti prostitutek,“ uvádí strážník, který většinou na oznámení jezdil problémy s lehkými ženami ještě donedávna řešit.

Ilustrační foto.
Na večírku v Holešově nechybělo pití, kuřivo ani vířivka. Roušku neměl nikdo

Jedna z bývalých prostitutek se Deníku svěřila, že kšeftů ubývá už dlouhou dobu a šířící se nákaza špatnou situaci vystupňovala. „Na trase to je čím dál horší. Každá z holek má většinou své klienty a těch náhodných bylo míň a míň. Šla jsem proto do jednoho z klubů u Domažlic, ale už jsem před časem skončila i tam. Teď nedělám nic, jsem na pracáku,“ říká bývalá prostitutka s tím, že její bývalé kolegyně šířící se nákaza řádně vyděsila.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník