Jak se Deníku podařilo zjistit,úřady projednávají žádost o využití zmíněné lokality jako úložiště drceného stavebního materiálu, určeného k dalšímu použití.

Podle čtenářky, jejíž jméno je redakci známo a která na záležitost upozornila, se na místě kácí stromy a další zeleň. „Podnikatel z Tachova zde chce ukládat značné množství vybouraného odpadu z dálnice. Opravdu zde bude další skládkoviště? Nedokážeme si navíc představit, jak budou vypadat komunikace, jestliže po nich budou každý den jezdit stovky kamionů,“ uvedla čtenářka.

Jak Deníku řekl vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu Tachov Miroslav Rolko, kácením zeleně a terénními úpravami se v lokalitě mezi Tachovem a Oldřichovem odbor skutečně zabývá. „Na místě by ale neměla vzniknout skládka stavebního odpadu, ale úložiště drceného stavebního materiálu určeného k dalšímu využití,“ upřesnil vedoucí odboru.

Jak dále uvedl, v současné době je celý záměr ve fázi, kdy se k němu vyjadřují dotčené úřady a instituce. „Ještě stále běží schvalovací a posuzovací procesy,“ doplnil Rolko.

Hraniční přechod Pavlův Studenec je průjezdný.
Už se může jezdit i přes Pavlův Studenec...

K záměru vybudovat prostor pro uložení stavebního materiálu se také vyjadřovali majitelé a provozovatelé okolních firem. „Jak jsme byli ujištěni, mělo by se jednat o normální stavební materiál a rozhodně by tudy neměly jezdit stovky kamionů, jak se říká. Za naši firmu jsme k tomuto záměru vydali souhlasné stanovisko,“ řekl Deníku Milan Čmiko, který provozuje firmu v sousedství zamýšlené deponie.

Tu chce vybudovat Josef Kořínek z Maršových Chodů, který na Tachovsku podniká v autodopravě. „V současné době čekáme na rozhodnutí z probíhajícího schvalovacího řízení. Rád bych lidi uklidnil, že do lokality nechceme navážet žádný nebezpečný odpad,“ vyjádřil se Deníku.

Podle jeho dalších slov by měla deponie v průmyslové zóně být jen dočasná. „Jedná se o cementobetonovou drť, která je získávána technologií, která zabezpečí bez jakékoli úpravy opětovné využití na konkrétní stavby, zejména úpravy komunikací. Doprava povede mimo zastavěné území města,“ uvedl dále Kořínek s tím, že materiál se na deponii ani nebude upravovat. „Jde o akci jednorázovou, návoz materiálu bude krátkodobý, v řádu jednoho měsíce, a nebude mít nepřípustný rušivý vliv na okolí, nebude omezující pro místní obyvatelstvo.“

Fotbalisté Stříbra vyhráli v prvním jarním kole po penaltách v Horní Bříze, pak jim byla soutěž ukončena. Teď končí u týmu i jejich trenér Jan Kraus.
Zaskočilo mě to, ale necítím žádnou zášť, říká odvolaný Kraus