Miniturné odstartovalo v domově pro seniory ve Frýdku-Místku v ulici Školská, odkud se následně přesunulo na ulici 28. října, kde vystoupení pokračovalo.

Mezi hosty nechyběli Mirai, David Stypka, Marta Santovjáková Gerlíková a harmonikář Karel Kekeši. Vystoupení hudebních hostů předcházela zdravice Červeného kříže, sboru dobrovolných hasičů a rádia Orion, kteří výstražnými světly pozdravili diváky v oknech.

Chleba shůry - lidé si mohou dát čerstvý chleba s pomazánkou, květen 2020 v Ostravě.
Unikátní „hladové okno“ je zpět! Ostravský Chleba shůry předběhl dobu

Podívejte se, jak to vypadalo:

Zdroj: Youtube

Publikum hvězdné hosty ocenilo bouřlivým potleskem. Mirai Navrátil nejprve pozdravil personál domova, který je v první linii a diváky z balkonu a zahrál jim skladby Chci tančit a nebo Když nemůžeš, tak přidej a s optimismem se rozloučil s prvními posluchači a pokračoval společně s ostatními hudebníky na další alternativní pódia před domovy seniorů.

Avion Shopping Park v době koronavirové krize. Ilustrační foto.
Obchodní centra obnovují provoz. V Ostravě i Avion, IKEA pustí jen 600 zákazníků

„Ředitelé jednotlivých domovů akci uvítali. Zdravotnickému personálu docházejí síly. Jsou vyčerpaní a na rozdíl od složek IZS k nim neplynou dary ani zdravotnický materiál. Staří lidé  těžce nesou odloučení od svých rodin a mnozí nesmějí ven z budovy. Touto akcí je chceme podpořit a dát jim najevo, že v tom nejsou sami,“ uvedla Betty Hrabovská, organizátorka projektu.

Spolu to zvládneme ve Frýdku-Místku:

Spolu to zvládneme v Ostravě: