Votroky však zachránila standardní situace, po níž skóroval gólman Jan Stejskal. V nastaveném čase se vydal k bráně soupeře a po rohu skóroval. Hradec postoupil, ale málem si utrhl pořádnou ostudu.

Domácí Spartak od úvodní rozehrávky trpělivě číhal na svoji šanci a dočkal se. Tradiční exekutor standardních situací Petr Vladyka našel ve vápně hlavu Tomáše Váchy, který rozjásal slatiňanský stadion poprvé 1:0. I po pauze dokázal Spartak eliminovat narůstající převahu favorita a po gólu z rychlého protiútoku v podání Jindřicha Václavka se přiblížil k postupu (2:0). Votroci však ukázali svoji sílu. Nejprve zásluhou Jakuba Martince snížili a v poslední minutě po rohovém kopu díky brankáři Janu Stejskalovi, který se vydal do šestnáctky na závěrečnou standardku, šťastně srovnali na 2:2!

O postupujícím nakonec rozhodlo až prodloužení. V euforii hrající Hradec Králové vstřelil dva góly, vítězství zařídili René Kropáček a Otto Urma.

Votroci se mohou radovat z postupu do 2. kola, pro Slatiňany cesta pohárovou soutěží skončila. Za svůj výkon se ale rozhodně stydět nemusí. Svědomí by měl zpytovat hradecký favorit, vyřazení by se rovnalo ostudě.

Petr Dejnožka, Pavel Král

Lukáš Rešetár
Obojživelník s míčem na Slatiňany nezanevřel. Bude kopat divizi