„Razantní změny nechceme,“ nechalo se slyšet chrudimské vedení po úspěšném podzimu. A své představy vyplnilo naprosto dokonale.

Návrat Čápa

Na úvodním tréninku se trenérovi Jaroslavovi Veselému hlásil téměř kompletní kádr. Chyběl jen Korejec Ju, který se k mužstvu připojí až po týdnu přípravy, z dorostu mužstvo rozšířili Kopecký s Rálišem. Otazník visí nad Ladislavem Mužíkem, který zkouší štěstí v kmenových Pardubicích. „Jsme domluveni s činovníky Pardubic, že do 15. ledna by mělo být o jeho působení jasno,“ prozradil trenér Veselý.

Tomáš Linhart
Linhart: Tým šlapal skvěle. Na stropě ještě nejsme

Na úvodním tréninku se zároveň objevila jedna staronová tvář. Na zkoušku do MFK Chrudim znovu přichází záložník Roman Čáp, který již v předloňské sezoně odkopal v chrudimském dresu 153 minut a vstřelil jednu branku. Na podzim předváděl výborné výkony v dresu třetiligového Chlumce.

Sám trenér Jaroslav Veselý podotkl, že se kádr Chrudimi může měnit i za chodu. Ve hře je odchod Jana Havleny právě do Chlumce, o služby Michala Trávníčka se zajímá pražská Dukla. Oba fotbalisté započali přípravu právě v Chrudimi a o jejich osudu se taktéž rozhodne v následujících dnech.

Zřídne program?

Již ve středu se chrudimští fotbalisté představí v dvojzápase proti Spartě Praha. „Klasické dva zápasy, které se zřejmě budou lišit i v počtu odehraných minut, záležet bude na dohodě,“ nastínil chrudimský kouč. Program jeho týmu je v úvodních týdnech přípravy opravdu náročný, vzhledem k aktuální situaci však přichází varování. „Obáváme se přípravných zápasů s týmy třetí ligy, kteří teď ani netrénují a navíc by se museli před každým zápasem nechat testovat. To je, podle mě, nereálné. Náš plán se tak může razantně změnit,“ varoval Veselý. „Chceme odehrát minimálně jeden zápas za týden, což se snad povede i díky Tipsport lize. Případně si vypomůžeme modelovými zápasy,“ dodal trenér čtvrtého týmu podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Jaroslav Veselý.

FAČR. Ilustrační foto.
Čas volby zatím nenadejde. Fotbalové valné hromady se odkládají

Dvojzápas se Spartou startuje ve středu od 13 a následně od 14 hodin.