Klidný vstup do utkání mohl překazit až ve 29. minutě Foltyn, který se po centru Kateřiňáka dostal ke střele na zadní tyč, kterou gólman Floder nedokázal vychytat, ale na poslední chvíli zachytil míč jeden z chrudimských obránců těsně před brankovou čárou a ani následný zmatek před bránou nedokázal přetavit tuto šanci v gól. Dobrý centr poté poslal do šestnáctky Kejř, avšak gólman Hasalík vyboxoval míč daleko od branky, což znamenalo že do druhého poločasu šli hráči obou celků za bezgólového stavu.

Druhý poločas však nabral úplně jiný spád. Chrudim byla více aktivní a to přineslo ovoce v 68. minutě, kdy poslal Chrudim do vedení Filip Firbacher, jež dostal perfektní přihrávku patičkou od Vrány a svou střelou na zadní tyč otevřel skóre zápasu. Třinec mohl o necelých osm minut později srovnat, avšak Juřena, který se protlačil před branku trefil pouze clonícího Holíka.

Necelých deset minut před koncem se k nebezpečné standardní situaci Chrudimi postavil Kejř a nechybělo moc, aby míč zapadl do pravého horního rohu Hasalíkovy branky. Východočeši se vzápětí dostali do další šance, ale Harušťák nedokázal ukočírovat centr Juliše a poslal míč těsně vedle tyče domácí branky. Závěrečnou tečku za utkáním předvedl v nastaveném čase Petr Juliš, který si udělal prostor přes obránce a střelou na zadní tyč ustanovil konečné skóre zápasu na 2:0.

„Myslím si, že v prvním poločase byl Třinec o chloupek lepší, ale jeho největší šanci jsme zastavili na brankové čáře, ve druhém poločase jsme už hru vyrovnali a za výbornou defenzivu jsme byli odměněny dvěma brankami,” chválil své spoluhráče autor rozhodující branky Filip Firbacher.

Třinec - Chrudim 0:2

Fakta - branky: 68. Firbacher, 90 + 1. Juliš. Rozhodčí: Opočenský – Ratajová, Žurovec. ŽK: 2:2. Diváci: 422. Poločas: 0:0. Třinec: Hasalík – Jursa, Straňák, Foltyn, Hýbl – Habusta, Holík – Omasta (63. Kania), Kateřiňák, Gembický – Juřena. Chrudim: Floder – Koželuh, Hašek, Skwarczek, Jančura – Řezníček – Vrána, Průcha (77. Harušťák), Kejř (90+3. Látal), Juliš – Firbacher (72. Jedlička).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...