Roman Čáp patřil k jedné z pěti zimních akvizic druholigového nováčka, na svoji premiéru v prvním týmu ale musel čekat poměrně dlouho. Doposud hrával jen v dresu rezervy v krajském přeboru. „Na tréninku i v zápasech za rezervu se snažím odvést všechno tak, jak nejlépe to jde a je vidět, že mi to přineslo první start, tak teď v tom už jenom pokračovat,“ přál si chrudimský záložník. V nejvyšší krajské soutěži se chrudimskému záložníkovi dařilo i střelecky, v souboji s Třemošnicí vyšvihl dvě branky.

„Celkem mi to padá. Věřím, že se brzo prosadím i ve druhé lize. Střela z dálky je jedna z mých předností, tak ji musím využívat,“ komentoval Čáp. Talentovaný mladík si v juniorském věku na podzim připsal dva starty ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE právě v dresu následujícího soupeře Chrudimi – Vysočiny Jihlava. Pro jaro ho vedení exligového celku poslalo na hostování právě do Chrudimi.

„Sleduji každý zápas Jihlavy, takže doufám a přeji ji, ať se dostane zpátky do ligy, ale teď jsem v Chrudimi a udělám všechno proto, abychom Jihlavu porazili a přiblížili se tak záchraně,“ popsal plány před zítřejším soubojem devatenáctiletý záložník.„Na to se ukázat budu mít dost času v letní přípravě. Většinu kluků znám, uvidíme, zda to bude výhoda nebo nevýhoda,“ pousmál se Čáp.

Zlepšující se situace Chrudimi nabrala po dvou porážkách opět klesavou tendenci. Ztráty s Vítkovicemi a v Hradci Králové v součtu s bodujícím Táborskem stanovily rozestup od sestupové pozice jen na jediný bod. Do konce soutěže pak zbývá ještě šest utkání. V souboji s Jihlavou, který bude v přímém přenosu vysílat sportovní kanál České televize, však bude výrazným favoritem celek z Vysočiny. „Útočí ve velkém počtu hráčů, mají velmi útočné krajní obránce. Nesmíme se bát hrát. Mohli by trochu znervóznět, kdybychom dali první gól. Věřím, že je porazíme,“ optimisticky nahlíží na nedělní souboj Roman Čáp. Utkání začíná dopoledne v 10.15 hodin.

Petr Dejnožka