Moravany v první půli tahaly za kratší konec. V dresu hostů se totiž trefil ve 13. minutě Šafařík a zanedlouho ho následoval Jošt. Hosté tak po dvaceti minutách vedli o dvě branky a domácí byli zaskočeni .Do konce první půle se sice snažili vyrovnat, ale dvě branky hosty povzbudily a výsledek se tak nezměnil.

Ve druhém poločase se ale domácí zvedli. Hráči z Heřmanova Městce kupili chyby, což se jim vymstilo. Nejprve k obratu zavelel Novák v padesáté čtvrté minutě. Vzápětí srovnal J. Lukas a vítěznou trefou se blýsknul Teplý.

Šestnáctkrát na podzim nic, ale hned při jarní premiéře bodovala naplno. Rohovládova Bělá přestala být úplným otloukánkem krajského přeboru. Na umělce v Ohrazenicích zdolala Luži hrající celou druhou půli v deseti bez vyloučeného brankáře Richtera a konečně vymazala nulu na bodovém kontě!

Chrudimský start na jedničku

Kdo bude nejbližším pronásledovatelem Horních Ředic po úvodním jarním kole? Na tuhle otázku dal odpověď přímý duel druhého a třetího týmu podzimní části krajského přeboru. A odpověď to byla poměrně jednoznačná, chrudimská rezerva přehrála na domácím trávníku Za Vodojemem soupeře z Litomyšle pohodlným čtyřbrankovým rozdílem.

Právě ve slově trávník byl z pohledu hostujících fotbalistů „zakopaný pes“, poprvé od listopadu loňského roku totiž odehráli utkání na přírodním povrchu, což se samozřejmě na jejich herní jistotě muselo negativně projevit. Nadto proti dobře hrajícím domácím. Ti rozdělili svůj gólový příspěvek rovnoměrně do obou poločasů.

Nejpilnější byl v tomto směru Patrik Tlapák, který po necelé čtvrthodině otevřel účet z nařízeného pokutového kopu a prosadil se rovněž v nástupu do druhé části hry, když zvýšením chrudimského náskoku na 3:0 definitivně ukončil jakékoli litomyšlské naděje na zdramatizování vývoje střetnutí.