Poprvé v loňském roce, kdy organizátoři museli populární akci zrušit. I když v té době se koronavirové zákazy uvolňovaly, tak si takovou akci logicky vyhodnotili jako příliš riskantní a věřili, že v roce 2021 bude všechno jinak.

Nemohli tušit, že nebude a že ani závěr letošního června nenastaví Qanto Cupu přívětivější tvář.

I když také v současném období se svěrák restriktivních opatření pozvolna uvolňuje, tak je zřejmé, že pozvat do areálu Svitavského stadionu stovky fotbalistů, jejich doprovodu, fanoušků a diváků prostě není ani při nejlepší vůli možné.

„S ohledem na současný vývoj koronavirové epidemie se letošní ročník QantoCupu neuskuteční. Pořádání turnaje v aktuálně nejisté době není realizovatelné,“ vysvětlili svitavští pořadatelé svoje pochopitelné oficiální stanovisko, které zveřejnili na turnajovém webu. „Budeme věřit, že se život nás všech vrátí do normálu a potkáme se opět po třech letech na QantoCupu 2022,“ doplnili zástupci organizační štábu.

Jako zatím poslední ročník, kterou se zdárně odehrál, tak zůstane nadále zapsán ten z roku 2019 a jako poslední vítězové Goldens Guns z Hradce Králové, kteří ve finálovém střetnutí porazili 1:0 Střelce z Vysočiny. Je to prakticky k nevíře, ale příležitost k obhajobě svého triumfu dostanou nejdříve po třech letech.