Němčického parta nakonec před stovkou diváků otočila výsledek a exligové borce v rušném exhibičním duelu přestřílela 11:6. „Jediný, kdo prohrál oba poločasy, byl Veliče Šumulikoski. Ten za to může,“ házel vinu na bývalého spoluhráče a současného manažera Slovácka bývalý kanonýr Jiří Kowalík, který v poslední minutě neproměnil pokutový kop.

Konečný výsledek ale z aktérů nikdo neřešil. „Důležité bylo, že se s kluky jednou za rok potkáme, zahrajeme si fotbal, a že si po utkání společně pokecáme,“ prohlásila bývalý opora Synotu a současný trenér Osvětiman Pavel Němčický, který stejně jako kamarád Šumulikoski vystřídal mužstva a za oba týmy odehrál poločas.

Zatímco bývalý reprezentant Makedonie byl pokaždé na straně horšího týmu, Němčický si uměl vybrat strany lépe. „Ale hrát už nebudu, jedině, že by nás bylo málo,“ smál se známý fotbalista a trenér.

Na fotbale v Rovni, když měl Pepův pes žízeň jako on...
Jak vyhrát sud piva či peníze? Pošlete fotbalovou fotku s domácím mazlíčkem!

První půli si podmanili bývalí hráči Slovácka. Střelecky se dařilo hlavně Medunovi s Doškem. Vysocí forvardi skórovali hned dvakrát. „Dříve to bývalo samozřejmě lepší, ale i tak jsem si příjemný zápas užil. Na hattrick jsem nemyslel, ve druhé půli už jsme všichni byli unavení,“ přiznal Došek, jenž dres Slovácka navlékl po třech letech.

I když někdejší hvězdy Synotu vedly po pětatřiceti minutách 5:3, ve druhé půli o náskok přišly a nakonec schytaly těžký debakl. O generaci starší borce nešetřil hlavně útočník Zýbal, který se na obratu podílel pěti přesnými zásahy. „Nijak bych branky nepřeceňoval, přece jenom je to teprve začátek přípravy. I když volno bylo krátké, jsme rádi, že jsme zase spolu. Dneska jsme se tady jenom tak sešli a zahráli si exhibiční utkání. Určitě jsme ale chtěli vyhrát,“ pravil kyjovský rodák.

Závěrečné soustředění reprezentace ČR do 19 let před odletem na ME v Arménii. Trio legend u české devatenáctky: zleva trenér Jan Suchopárek, jeho asistent Michal Horňák a patron týmu Jan Koller
Slavný kanonýr Koller na Braškově. Reprezentaci na mládežnickém Euru věří

I když si Zýbal tradičně neodpustil poznámky směrem k soupeři, ligovou minulost borců v bílých dresech respektoval. „Soupeř byl kvalitní, fotbalový, ale přeběhali jsme ho,“ uvedl elitní krajský kanonýr.

Dres Osvětiman poprvé navlékl Miroslav Čevelík. Devatenáctiletý mladík přišel do týmu na volný přestup z Kyjova. Mužstvo naopak opustil Marek Žandovský, jinak celek z Uherskohradišťska zůstal pohromadě. „Moc do mužstva sahat nebudeme. Možná přijde jeden, dva hráči. Uvidíme, kolik nás bude, ale kádr chceme nechat stejný,“ tvrdí Němčický.

Cíle jsou v ambiciózním celku, který odmítl nabídku mimořádného postupu do krajského přeboru z druhého místa, pořád stejné. „Chceme vyhrávat pro diváky a být co nejlepší,“ řekl Němčický.

O první místo chce bojovat i Zýbal. „Věřím, že zase budeme hrát dobrý fotbal a že konečně třeba postoupíme,“ přeje si.

Kapitán fotbalistů Slovácka Vlastimil Daníček (na snímku vpravo) věří, že celek 
z Uherského Hradiště postoupí do střední skupiny a vyhne se bojům o záchranu.
Daníček: Přišli ostřílení frajeři, to bude pro nás plus

Přípravný fotbal 

TJ Osvětimany – Bývalí hráči Slovácka 11:6 (3:5)

Branky: 2., 52., 57., 59., a 65. Ondřej Zýbal, 8. Miroslav Čevelík, 24. Michal Brhel, 46. Jakub Salay, 55. Lukáš Klimeš, 67. Marián Švrček, 69. Dominik Síleš – 4. a 17. Michal Meduna, 26 a 27. Libor Došek, 22. Jiří Kowalík, 60. Lubomír Blaha

Rozhodčí: Bartoň

Žluté karty: Perůtka, Němčický, Zýbal (všichni Osvětimany)

Diváci: 100

Osvětimany: Brázdil – Klimeš, Síleš, Křemeček, Brhel – Čevelík, Šumulikoski, Perůtka, Švrček, Skřivan – Zýbal (Salay, Ohnutek, Němčický).

Bývalí hráči Slovácka: L. Němčický – Hlahůlek, Trousil, Kostka, Čoupek – Malár, P. Němčický, Polách, Drobisz – Meduna, Došek (Činčala, Kowalík, Blaha, Šumulikoski) .