„Byl jsem plný očekávání, jaký přebor bude. Kluci mi pomohli a vše bylo fajn,“ usmíval se bývalý útočník Olomouce či Boleslavi, jenž působil rovněž v Polsku či Kazachstánu. Velký úspěch získal nedávno – stal se mistrem Evropy na šampionátu v malé kopané.

Roman Hendrych
Z první ligy až do armády. Hlásí se četař Hendrych, někdejší opavský útočník

Ale zpět k přeboru. „V zimě jsem hrál za Černolice proti Kopanině přátelák a trenér Vott se mě ptal, jestli bych nechtěl přestoupit. Černolicím jsem ale už předtím slíbil, že u nich dohraju celou sezonu, a tak jsme se k přestupu vrátili až v létě,“ vysvětlil hráč, jenž po angažmá v prvoligových klubech zakotvil až v soutěži s pořadovým číslem pět.

„Měl jsem nabídky i z vyšších soutěží, ale už jsem se tu domluvil a nechtěl nic měnit. Beru to tak, že profesionální kariéra je asi pryč. Ale na Přední Kopanině se mi líbí, příprava byla super, představy trenéra mi sedí,“ pochvaloval si.

Mariánskolázeňská Viktorie ( v bílém) v prvním kole MOL Cupu nestačila na favorizované Ústí nad Labem (v červeném), kterému podlehla 1:4.
Exligová kavalerie v Čížové. Na Viktorii se představí třeba Nečas či Polodna

Divíte se mu? Za Přední Kopaninu často hrávali fotbalisté se zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Mareš, Hašek, Pešír, Poláček… Nyní se do seznamu přidalo jméno Šultes. A hned je o něm slyšet. Na výhře 6:2 se sice nepodílel gólem, ale vypracoval si dvě veliké příležitosti a z trestného kopu napálil tyč. „Už po první zahozené šanci jsem cítil, že tentokrát gól určitě nedám,“ smál se.

„Na hodnocení úrovně přeboru je ale ještě brzo. Béčko Motorletu mělo samé mladé běhavé kluky a těm se zrovna tenhle zápas nepovedl,“ dodal.

Byli jsme jedna rodina

Zajímavost? Šultes přišel o úvod a naskočil až do třetího přeborového kola, protože odletěl do Kyjeva s reprezentací v malé kopané. Možná víte, že si na evropském šampionátu vedla skvěle – vybojovala zlaté medaile!

Fotbalista Václav Činčala v minulosti hrával za Zlín, Slovácko nebo Boršice.
Zlín nebo Slovácko? Nejblíže mám k Baníku, přiznává bývalý ligista Činčala

„Fantastický zážitek,“ zavzpomínal s nadšením. „Poznal jsem spoustu super kluků. Je to amatérský sport, ale o to víc jsem poznal význam slova tým. Byli jsme rodina a šli za snem,“ popsal atmosféru úspěšného mužstva. Na oslavy ještě nebyl čas. „Jen trochu v letadle, ale doufám, že se ještě všichni brzy sejdeme a tento obrovský úspěch oslavíme,“ přál si.

Do té doby bude střílet góly soupeřům v přeboru Prahy.

Jiří Sodoma s pohárem pro mistra Evropy.
Mistr Evropy Sodoma: Hráli jsme srdcem. Není to jen reprezentace, ale rodina