Osmadvacetiletý zadák nejprve po půlhodině hry přesnou hlavičkou po nakrátko rozehraném rohu a centru Sadílka otevřel skóre nedělního střetnutí, aby v závěru po téměř totožné situaci upravil na konečných 3:1. „Stoper by měl za sezonu tři čtyři góly dát. Výsledkově to bylo moje nejlepší utkání za Slovácko, “ prohlásil mostecký odchovanec a autor celkově pěti ligových branek, který svými trefami zastínil i navrátilce v dresu Slovácka Michala Kadlece.

Byl to nejpovedenější zápas kariéry?
Z pohledu gólů určitě. Mezi dospělými jsem nikdy dva góly v jednom zápase nedal, takže utkání s Olomoucí pro mě bylo výjimečné.

Všechny branky jste zaznamenali hlavou. Připravovali jste se na to, že by Sigma mohla být zranitelná zrovna ze vzduchu?
V týdnu jsme si říkali, že z rohu nebo ze standardní situace můžeme udeřit. Soupeř ovšem změnil rozestavení při bránění z osobního na zónové. V tom nás trošku zaskočil, ale jak bylo nakonec vidět, moc mu to nepomohlo. Pro nás naopak jedině dobře.

Byl jste překvapený, kolik jste dostal od olomouckých hráčů prostoru?
Před prvním gólem byl roh rozehraný nakrátko, což se vždycky hůře brání. Soupeři se rozestoupili a vznikla tam velká díra. Našel jsem si volný prostor, kam balon zrovna přišel. Bylo to dva metry od branky, mně to stačilo pouze trefit. Povedlo se mi to dvakrát úplně stejně.

Michal Kadlec
Michal Kadlec: Jsem rád,že jsem tady. Budu dělat pro Slovácko maximum
Fotbalisté Slovácka (v bílých dresech) nastoupili proti Olomouci i s bývalým reprezentantem Michalem Kadlecem.
Slovácko zničilo Sigmu ze vzduchu. Dva góly dal stoper Hofmann