Český šampion v domácí odvetě čtvrtfinále prohrál vysoko 0:4 a po venkovní remíze 1:1 s předloňským finalistou soutěže vypadl.

„Je to samozřejmě krutý výsledek, ale i na Slavii muselo někdy dojít,“ uvedl v rozhovoru pro klubovou televizi někdejší reprezentant.

Londýňané rozhodli v Edenu třemi góly mezi 18. a 24. minutou, kdy se trefili Pépé, Lacazette z penalty a Saka. Po změně stran se podruhé prosadil Lacazette. „Slavia chtěla do zápasu vkročit dobře, opak byl ale pravdou. Arsenal je vytrestal,“ připomíná.

Podle Kadlece duel rozhodly ofenzivní individuality v sestavě Arsenalu. „Byli dobře nachystaní. Slavia se sice snažila kombinovat, hru moc nezjednodušila,“ všiml si.

Někdejší útočník Zlína Vladimír Malár (vpravo) v souboji legend proti Ivu Stašovi.
Vytočený Malár: Zdraví musí vždy mít vyšší hodnotu než verbální atak

Sešívaní si na evropské scéně zahráli čtvrtfinále popáté a počtvrté neuspěli. Do semifinále prošli jen v roce 1996, kdy účastí mezi nejlepší čtveřicí týmů v Poháru UEFA stanovila pohárové maximum českých klubů v samostatné historii.

Předloni červenobílí vypadli ve čtvrtfinále s jiným londýnským klubem Chelsea. „Když to shrnu, s celou sezonou budou spokojení. Nemají se za co stydět. Pro český fotbal toho v Evropě udělali hodně. Na svůj sen si ale musí ještě počkat,“ prohlásil.

Slavia prohrála po 23 zápasech a poprvé od prosince. Na evropské scéně doma utrpěla čtyřbrankovou porážku podruhé v historii, v roce 2009 podlehla Lille 1:5. „Bylo vidět, že kluci v nohách mají hodně zápasů, taky nějaké zraněné hráče, takže si moc neodpočinou,“ ví dobře.

I když Slavia nenavázala na předchozí dvě kola, v nichž vyřadila jiné ostrovní celky Leicester a Glasgow Rangers, smutnit příliš nemusí. V tomto ročníku v pohárech vydělal v přepočtu zhruba 400 milionů korun.

Vypadnutí ale znamená, že český fotbal bude mít v přespříští sezoně 2022/23 pouze čtyři místo stávajících pěti zástupců v pohárech.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi FK Pardubice (v červenobílém) a 1.FC Slovácko ( v modrém) na Městském stadionu Ďolíček v Praze.
Víme, co bylo v obálce! Vysvětlení je jednoduché, usmívá se mluvčí Slovácka

Ani Kadlecovi neunikl trest na deset utkání pro jiného odchovance Slovácka Ondřeje Kúdelu, který vyfasoval za rasistickou urážku Glena Kamary v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers. „Vzhledem k ostatním trestům je to hodně přísné,“ míní. „Doba je bohužel taková divná,"posteskl si.

„Nechápu, že za neprokázaný rasistický čin dostanete deset zápasů, za brutální faul jenom čtyři a za napadení jenom tři. Je to smutné, že je to tak branné,“ pokračuje.

Podle bývalého hráče Sparty, Leverkusenu a Fenerbahce Istanbul měly být tresty podobně stejné. „Takto se mi to zdá moc přestřelené,“ dodává.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...