Respektive široký prostor dostalo také několik hráčů z dorosteneckého týmu U19. Své „ovečky“ si přímo v akci hlídal trenér Kamil Řezníček.

Ve 21. minutě měl šanci exreprezentant Jiráček, ale Nalezinek se zaskočit z trestného kopu nenechal. Skóre se měnilo až v 38. minutě, kdy v síti skončila přízemní střela v podání Bartolomeua. V závěru první půle Nalezinek zlikvidoval Koudelkovu šanci. Také prostějovský gólman se musel v 50. minutě hodně natahovat po trestném kopu, který vyslal na jeho bránu Lee. Po hodině hry se dostal míč na velké vápno, kde osamocený Sečkář neměl problém překonat střídajícího Hrnčíře. O deset minut později se prosadil Stříž a východočeský tým prohrával 0:3. Čestného úspěchu se mladí Pardubáci dočkali, když z hranice šestnáctky snížil Sychra.

„O výhře Prostějova rozhodly zkušenosti, měli jsme v sestavě hodně mladých hráčů a v průběhu utkání bylo vidět, že právě zkušenosti mladším hráčům zatím chybí. Ale je dobře, že takové utkání odehráli, protože je to může posunout dál. Rozhodně jim nemůžeme upřít snahu, ta tam byla hodně vidět – a to je pozitivní. Čím víc takových zápasů odehrají, tím lépe pro ně,“ míní šestatřicetiletý pardubický kapitán Jan Jeřábek.

1. SK Prostějov – FK Pardubice 3:1 (1:0).

Branky: 38. Bartolomeu, 61. Sečkář, 70. Stříž – 80. Sychra. FK Pardubice: Nalezinek (46. Hrnčíř) – Halász (75. Řehák), Jeřábek, Kubart (60. Hajník), Sychra – Vít (60. Stýblo) – Mareš (46. Sedláček), Červ, Jarkovský (46. Štichauer), Lee – Novotný (75. Vítek).