Martin Toml přišel do Pardubic z Mladé Boleslavi z kraje roku 2019. Na své místo v hlavním týmu si sice musel chvíli počkat, ale stálo to za to! Během ročníku dvou posledních ročníků totiž tento obránce nevynechal jedinou minutu na hřišti.

Během šestašedesáti utkání, které v Pardubicicích odehrál, stihl nastřílet tři branky. V aktuálním ročníku FORTUNA:LIGY odehrál pět zápasů. Nyní se ale hráč rozhodl, že již dále působit ve městě dostihů, hokeje a zanedlouho i fotbalu, hrát nebude.

„Martin odvedl klubu cenné služby, je navždy podepsaný pod postupem do ligy a to, že v postupové sezóně, i v té první ligové, odehrál plnou porci minut, dokazuje, že je to kvalitní hráč,“ říká pro web Vít Zavřel, sportovní manažer.

„Měli jsme s Martinem dohodu, že pokud se nedostane do základní sestavy, a bude mít zajímavou nabídku, uvolníme ho. To teď nastalo, rozvázali jsme smlouvu, rozešli se jako přátelé a budeme mu držet palce v další fotbalové kariéře,“ dodává pro klubový web.

Kroky Martina Tomla zamířily k našim východním sousedům, kde se připravuje s ligovým týmem FC ViOn Zlaté Moravce, který ho přivítal jako novou posilu. Jeho trenérem bude bývalý reprezentační obránce Československa Ján Kocián.

Martin TomlMartin Toml v zápase proti Galatasaray.Zdroj: Radek Klier