Aktuálně třetí tým prvoligové tabulky začíná shánět náhradu za Timo Wernera. Útočník je na odchodu a je jen otázkou, po které z nabídek sáhne. Jednou z možností je setrvání v Německu a přesun k rivalovi z mnichovského Bayernu, zlákat by jej ale také mohla Anglie, konkrétně Chelsea či Liverpool.

Místo něj by mohl v lipském útoku střílet góly Adam Hložek. Ačkoliv se Spartě v aktuálním ročníku vůbec nedaří, je mladý fotbalista žádaným zbožím. Situaci kolem něj sondovala i Borussia Dortmund, nyní se mluví o zájmu Lipska.

Dušan Svoboda
Odložení Eura? Signál, aby se ligy dohrály, myslí si Svoboda

Zájem registruje každopádně i Sparta. "Adam Hložek není jen skvělý talent pro Spartu, ale i pro celý český fotbal. Nesmíme však zapomenout, že je stále velmi mladým hráčem," cituje web sportovního ředitele letenského klubu Tomáše Rosického.

Ještě stále teprve sedmnáctiletý reprezentant, který už má na kontě několik startů a branek v české reprezentační jednadvacítce, není však jediným adeptem na místo v lipské ofenzivě. Web Transfermarkt.de, jenž se zprávou o zájmu klubu o mladého sparťana přišel, píše ještě o dalších variantách, konkrétně o Brazilci Kaio Jorgem či Mohammedovi Daramym z Kodaně. Ve všech případech jde každopádně o mladé hráče maximálně do osmnácti let. 

Trénink české fotbalové reprezentace před zápasem Ligy národů se Slovenskem 8. října v Praze. Bořek Dočkal
Fotbal? Až se život vrátí do normálních kolejí, říká Dočkal po odložení Eura